Stire

Se reabiliteaz? lacul de la P?durice

15.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Nu doar strãzile şi linia de tramvai vor fi reabilitate în Arad, ci şi Parcul Pãdurice. Deoarece este vorba de sume importante de bani, firmele din Arad au început lupta pentru realizarea proiectul tehnic de reabilitare a zonei. Este vorba de 13.264.069 euro. Momentan banii sunt destinaţi, pe hârtie, iar sãptãmâna trecutã s-a discutat despre contractul de executare a proiectului tehnic care va sta la baza acestei lucrãri.

Studiu de fezabilitate care propune reconfigurarea Parcului Pãdurice a fost votat de cãtre aleşii locali. Aceştia prezintã propuneri pentru remodelarea aleilor parcului existent cu optimizarea fluxurilor de circulaţie şi refacerea pavimentului şi bordurilor acestuia într-o manierã decorativã, reabilitarea parapeţilor circulaţiilor pietonale, tratarea decorativã a bordurilor lacului, ambientarea cu mobilier urban, amenajarea unui loc de joacã pentru copii, reabilitarea peisagerã a parcului existent prin toaletarea vegetaţiei existente şi plantarea de material dendrologic nou, iluminarea ambientalã a aleilor parcului, mutarea fântânii existente pe Râul Mureş, în locaţia dintre Podul Decebal şi podul de pontoane şi amplasarea unei fântâni muzicale pe locaţia fostei fântâni.

De asemenea, drumul de acces cãtre Casa Sindicatelor va fi realizat din pavaje cu dale din granit antiderapant, pentru cã aleile şi trotuare pietonale vor fi din pavaj decorativ flamat, iar aleile secundare vor fi realizate din dale de beton. Firma care va realiza proiectul tehnic al acestei investiţii, va fi fãcutã publicã, în curând de cãtre reprezentanţii Primãriei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Glasul Aradului ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro