Stire

Criza financiar? se resimte şi ?n piaţa de maşini

15.12.2008 ⋅ 0 comentarii

La ieşirea din municipiul Arad, târgul de maşini nu a mai înregistrat un numãr mare de maşini înscrise la vânzare. Astfel, atât potenţialii cumpãrãtori, cât şi comercianţii au fost mult mai puţini, spre deosebire de alte zile de târg. Din ce în ce mai puţine maşini sunt puse la vânzare, şi tot mai puţini oameni sunt doritori spre a le achiziţiona.

Astfel, ieri domina lipsa forfotei caracteristice unei zile de târg. Tot mai puţine motoare ale maşinilor se auzeau pentru a demonstra capacitatea lor iar arãdenii nu prea s-au arãtat interesaţi de automobile, cât pentru a cumpãra produse alimentare. „Piaţa merge din ce în ce mai slab. Spre deosebire de alte zile, când abia fãceam faţã solicitãrilor de încheiere a contractelor de vânzare – cumpãrare, azi (ieri n.r.) am încheiat abia cinci contracte. Arãdenii nu prea mai sunt interesaţi de achiziţionarea automobilelor”, a declarat George Bodoin, intermediar auto. ªi persoanele care îşi pun maşinile în vânzare sunt nemulţumiţi de numãrul clienţilor.

„Stau cu maşina la vânzare de mai bine de o lunã şi nu a venit nimeni mãcar sã mã întrebe de unde e şi cât vreau pe ea. Oamenii nu mai vor sã cumpere maşini pentru cã sunt speriaţi cu criza asta financiarã dar şi pentru cã le-a intrat în cap ideea cã o maşinã second – hand e una proastã, deci o investiţie slabã. Prin urmare, piaţa e tot mai jalnicã”, a susţinut Daniel Desiderin, vânzãtor auto. Din acest motiv, şi preţurile de vânzare ale maşinilor au scãzut, sumele începând de la 1500 euro şi ajungând la maxim 12.000 euro.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro