Stire

Concertul de muzică sacră a str?ns sute de credincioşi

16.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Sute de arădeni au participat la Concertul de muzică sacră specifică perioadei Postului Naşterii Domnului/Adventului, care s-a desfăşurat la Biserica Greco-Catolică „Naşterea Sf. Fecioare Maria” de pe str. Vicenţiu Babeş din Arad.

Concertul a fost susţinut de cunoscuta Corala „Memorial” din Timişoara.  

Corală a luat fiinţă în noiembrie 2003, din dorinţa de a cânta împreună cu alţii, pentru alţii.  Ansamblul a fost format  din 15-20 de persoane, majoritatea tineri, de diverse profesii, elevi şi studenti, cu  o mare iubire pentru muzica corală. Aceştia aparţin diferitelor confesiuni religioase (greco-catolici şi romano-catolici, ortodocşi, neoprotestanţi). Sub bagheta profesorului Alexandru Cretescu, corala  a interpretat partituri de muzică laică, sacră şi colinde atât din repertoriul românesc cât şi cel internaţional.

Acest  concert a încheiat ziua de Misiuni susţinute de Pr. dr. Mihai Tegzes de la Oradea şi de pregătire spirituală pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului. După manifestare, Pr.Vicar drd. Coriolan C. Mureşan (Vicar Judecătoresc al Episcopiei de Lugoj) le-a adresat o nouă invitaţie de a concerta în Arad la Biserica Greco-Catolică.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro