Stire

Aradul, ?n siguranţă la produsele de post

16.12.2008 ⋅ 0 comentarii

În perioada 17 – 28 noiembrie, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a desfăşurat o acţiune de control a produselor specifice postului Crăciunului. Astfel, s-a verificat respectarea prevederilor legale privind calitatea, etichetarea, modul de comercializare, prezentare şi publicitate a produselor alimentare de post – produselor alimentare vegetale, texturat proteic de soia, făina de soia, mixuri pe bază de soia, existente la comercializare.


Dacă în toată ţara s-au găsit nereguli destul de grave în ceea ce priveşte calitatea produselor de post în unele părţi au fost descoperite smochine infectate cu larve, inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Arad nu au descoperit nereguli care să pericliteze sănătatea arădenilor. Au fost identificate doar probleme care privesc starea ambalajelor şi a etichetelor.

În judeţul Arad, produsul soia cuburi comercializat de un operator economic avea ambalajul neetanş.

De asemenea, se comercializau produsele Băutura din Soia şi Brânză de post din import, fără ca elementele de identificare caracterizare să fie lizibile, din cauza etichetelor parţial deteriorate.

 

Sfaturi pentru consumatori:

Specialiştii ne sfătuiesc să acordăm o atenţie deosebită când cumpărăm produse alimentare asupra modului de comercializare, cu privire la condiţiile igienico-sanitare din magazin şi ale personalului de servire. De asemenea, suntem îndemnaţi să refuzăm produsele pentru care avem îndoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare, produsele preambalate care prezintă data durabilităţii minimale modificată sau depăşită.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro