Stire

Tronsonul UTA ?Podgoria va fi gata ?n aprilie 2009

16.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Lucrările BERD au o întârziere de peste şase luni. Lucrările de execuţie pentru obiectivul de investiţie „Transport urban în Municipiul Arad”, finanţate de BERD, sunt în mare întârzire. Deşi şantierul creat între UTA şi Podgoria trebuia finalizat în vara acestui an, el va fi gata cel mai probabil înainte de sărbătorile de Paşti ( 19 aprilie).

 „Avem mari întârzieri la lucrările de modernizare. Constructorii dau vina pe noi pentru întârzieri, noi pe constructori şi tot aşa. Adevărul este că nu puteam bloca tot traficul, cum ar fi vrut constructorul, deoarece nu puteam lăsa arădenii fără mijloc de transport între Vlaicu şi Boul Roşu. Mai mult de atât, când a fost conceput proiectul, adică  în anul 2005, nu existau atâtea maşini în Arad, iar traficul nu era atât de intens. Sunt multe piedici care stau în faţa proiectului, de aceea oamenii trebuie să înţeleagă că nu ne putem respecta termenele promise”, afirmă Răzvan Popa, director tehnic al Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Arad.

Un an de prelungire

Reprezentanţii Primăriei Arad au solicitat prelungirea cu un an a perioadei în care Aradul poate ridica banii de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

 Această solicitare s-a datorat tocmai faptului că  lucrările de execuţie nu sunt finalizate, dar şi faptului că  termenul maxim de tragere a creditului de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare a fost 30 noiembrie 2008. Amintim că prin Contractul de credit semnat la 22 iunie 2005 între Municipiul Arad şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Banca a aprobat acordarea unui împrumut în favoarea Municipiului Arad, în valoare de 20.000.000 EURO, pentru acest obiectiv de investiţie. După spusele reprezentanţiilor Primăriei, tronsonul UTA- Caius Iacob va fi gata înainte de luna februarie, însă intersecţia din Podgoria şi staţiile de tramvai dinspre Micălaca şi Centru se vor finaliza abia în aprilie, deoarece se lucrează mai greu.

 Mai mult de atât aceştia afirmă că lucrările vor fi sistate până pe data de 12 ianuarie.

„Nu am primit până astăzi (n.r ieri) o înştiinţare oficială din partea constructorului cu privire la perioada sistării lucrărilor pentru sărbători. Se vorbeşte însă că  muncitorii vor intra în concediu  pe data 19 decembrie, iar după Sfântul Ioan îşi vor reîncepe activitatea”, mai susţine directorul tehnic. Nu  doar şantierul BERD va fi închis în această perioadă ci şi cel finanţat de Banca Mondială. În această săptămână specialiştii de la BERD şi Banca Mondială vor face o revizie, care va cuprinde întreaga zonă de lucru pentru ca în perioada sărbătorilor când şantierele sunt închise, populaţia să un aibe de suferit din cauza lor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro