Stire

Procesiune dedicată Naşterii Domnului

18.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Ieri, începând cu orele 18 a avut loc o procesiune religioasă organizată de Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România - ASCOR, filiala Arad. Procesiunea a avut ca scop reamintirea semnificaţiei Praznicului Naşterii Domnului într-o lume în care această sărbătoare a devenit tot mai comercială. Astfel, poate nu întâmplător traseul procesiunii a fost trasat chiar prin Piaţa Avram Iancu, pe lângă Târgul de Crăciun, care mai funcţionează încă aici, târg care ispiteşte credincioşii cu mici şi bere, către distracţie, acum, în plină perioadă de post.


Prima procesiune de acest fel a avut loc acum trei ani la iniţiativa lui Nicolae Goangă, preşedintele de atunci al filialei arădene a ASCOR.
Manifestarea de ieri a început imediat după terminarea slujbei de Vecernie de la Biserica Studenţilor. Credincioşii au urmat traseul anunţat de ceva vreme pe site-ul ASCOR, traseu urmat şi la procesiunile din anii trecuţi - Strada Meţianu, Piaţa Avram Iancu, Bulevardul Revoluţiei, Monumentul Eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, Catedrala Sfânta Treime. Prima oprire a avut loc la Catedrala cu Hramul Naşterii Sfântului Ioan Botezătorul din Piaţa Catedralei. Pe tot parcursul acestei manifestării credincioşii au putut să se alăture colindătorilor, vestind Crăciunul într-un mod tradiţional românesc. Au fost intonate cele mai cunoscute colinde din această parte a ţării – „Deschide uşa creştine,” „Astăzi s-a născut Hristos”, „Trei crai de la Răsărit” Participanţii la această manifestare au purtat icoane ,„unul din scopurile declarate ale manifestării fiind acela de a conştientiza semnificaţia icoanei în viaţa credinciosului”, ne asigură Tudor Ţuglea, preşedintele filialei Arad a ASCOR. Un moment important al procesiunii a fost popasul de la Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989, unde s-a săvârşit o Panihidă, adică o slujbă de pomenire. Procesiunea s-a încheiat la Catedrala Sfânta Treime, unde a fost întâmpinată de credincioşii de aici şi de părintele care a săvârşit slujba de Vecernie. Colindătorii au fost însoţiţi de Părintele Duhovnic Ştefan Negreanu. La eveniment a fost prezent şi protosinghel Constantin Timiş, stareţul Mănăstirii Izvorul Miron din Româneşti, judeţul Timiş.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Cristina_Lazurca ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro