Stire

Program educativ după şcoală

18.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Pe strada Coşbuc, în apropiere de zona Intim, funcţionează un centru care se ocupă de educarea copiilor după terminarea orarului de la şcoală. „Time 4 kids after school“ asigură copiilor transportul până la centru, mâncare, îi ajută la efectuarea temelor, se joacă împreună, iar timp de două ore învaţă limba engleză. Centrul şi-a început activitatea acum două luni şi se ocupă în prezent de 15 copii.

 Chiar dacă este destinat şcolarilor de clasele I-IV, aici şi-au mai găsit locul doi preşcolari şi o fetiţă de clasa a V-a.
Programul de funcţionare este de la ora 12.00 sau 13.00, în funcţie de ora la care se încheie orarul şcolar, până la ora 18.00. Centrul se vrea un ajutor pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii. „Părinţii copiilor sunt în general persoane care deţin firme sau afaceri proprii. Timpul nu le permite să stea cu ei, astfel că îi aduc la noi, unde au parte de supraveghere continuă“, ne spune Daniela Herman, una dintre asociate.

Costuri
Transportul copiilor până la sediu costă 100 de lei pe lună. Mâncarea constă din două feluri plus o gustare la ora 18.00 şi costă 220 de lei pe lună. Părinţii mai trebuie să plătească învăţătoarea, care supraveghează timp de o oră pe zi efectuarea temelor. Acest lucru se plăteşte cu 150 de lei pe lună. În final, orele de engleză care includ şi jocuri sau cântece, costă 250 de lei. În total, costul unui copil ajunge la 720 de lei pe lună. „În plus, mai organizăm petreceri la fiecare zi de naştere. Fiecare copil pleacă de aici cu câte un cadou. De asemenea, de Halloween şi de Moş Nicolae mai organizăm tot felul de acţiuni“, ne informează Daniela Herman.
Părinţi mulţumiţi
Daria Dobota a fost primul părinte care şi-a adus fetiţa la acest centru. „De doi ani de zile m-a preocupat unde să îmi duc copilul atunci când va începe şcoala. Acum este în clasa I. Sunt foarte mulţumită de ideea înfiinţării unui astfel de loc. Prefer ca fetiţa mea să nu rămână în sarcina bunicilor sau a unei alte persoane pe care să o plătesc. Programul de aici, într-un cadru organizat, este foarte sănătos pentru educaţia copiilor. Preţul este rezonabil pentru serviciile care ni se oferă. Copilul a evoluat foarte mult de când este aici“, este de părere Daria Dobota.

Supraveghere continuă
Învăţătoarea care se ocupă de copii lucrează şi în învăţământul de stat. Anca Săvan ne spune: „Sunt învăţătoare la Şcoala Generală nr. 4. După programul de la şcoală vin aici, unde îi ajut pe copii la teme. Este o idee foarte bună înfiinţarea unui astfel de centru. Copiii din ziua de astăzi nu mai sunt supravegheaţi. Când părintele ajunge acasă, obosit de la locul de muncă, nu mai are timp de educarea copilului. Aici ajungem să-i cunoaştem în timp ce se joacă, mănâncă sau îşi fac temele. Deocamdată nu văd nici un dezavantaj al unui astfel de centru. Poate doar faptul că şcolarii nu mai apucă să doarmă de amiază, însă oricum, în zilele noastre copiii nu mai dorm la această oră“.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Adrian_Cotuna ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro