Stire

Expo Arad a dat startul la distracţie şi shopping

18.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Moş Crăciun, şcolarii, preşcolarii, oficialităţile locale, solişti de renume şi expozanţii au destins ieri atmosfera primei zi a târgului „Daruri de Crăciun ”, organizat la Expo Arad Internaţional. Este primul an când organizatorii au vrut să ofere mai mult decât un shopping înainte de sărbători. Pavilioanele şi standurile au fost decorate cu ghirlande, globuri şi beteală, iar expozanţii poartă căciuliţe de Crăciun.

Le-a urmat exemplul şi directorul Expo, Nicolae Groşan care a intrat şi el în atmosfera de sărbătoare, întâmpinând vizitatorii tot cu o astfel de căciulită roşie cu beculeţe şi un Moş Crăciun în miniatură prins de haină. De asemenea, printre standuri se plimbă în permanenţă personaje din basme, dar şi celebrul Moş Crăciun. „Invităm arădenii să vină la târg, deoarece anul acesta am transformat expoziţia într-o mare sărbătoare. În aceste zile, aici se va desfăşura un adevărat spectacol”, afirmă Doina Vasilescu, manager de proiect.

Pe parcursul zilelor de târg pe scena amenajată în pavilionul B vor urca elevii mai multor şcoli din Arad, care vor interpreta colinzi. Adrian Moldovan este şi în acest an sufletul târgului, el fiind moderatorul spectacolelor. Arădenii care nu au avut timp să le cumpere un cadou celor dragi, pot să viziteze expoziţia, deoarece cei 120 de expozanţi oferă o gamă variată de ornamente pentru sărbătorile de iarnă, îmbrăcăminte pentru copii şi adulţi, lenjerie intimă, încălţăminte, marochinărie, cosmetice, jucării, bijuterii, produse de cofetărie şi patiserie, electronice şi electrocasnice, mobilier, ornamente florale specifice sărbătorilor şi obiecte de artizanat. De asemenea, de la târg nu lipseşte parcul de distracţii amenajat în interior cu tobogane şi trambuline gomflabile, unde accesul este gratuit. „Am venit în prima zi a târgului, deoarece plecăm din ţară şi am vrut să îmi aduc copiii să se joace în parcul de distracţii şi bineînţeles să îl vadă pe Moş Crăciun”, afirmă Teodora Neamţ.

Muzică şi dans

Atmosfera târgului a fost încinsă după ora 17.00, când pe scena amenajată între cele două pavilione au urcat Răpsozii Zărandului şi Radu Ille. Timp de câteva ore arădenii au dansat şi cântat alături de ei. Mai mult de atât, oamenii au avut ocazia să se ospăteze cu produse tradiţionale româneşti specifice sărbătorilor de iarnă, specialităţi ungureşti, delicatese la ceaun, vin fiert şi deserturi savuroase. Prima zi a târgului a strâns sute de arădeni, care au venit atât pentru shopping cât şi pentru distracţie.

Dacă aseară pe scenă a urcat Radu Ille şi Răpsozii Zărandului, mâine, arădenii au ocazia să cânte şi să danseze alături de Akcent şi Hara, iar după spectacol vor avea parte de un foc de artificii. Târgul va fi deschis în fiecare zi de la ora 11.00 la 20.00, iar duminică, între orele 10.00 – 16.00. Biletul de intrare la expoziţie este de 2 lei. Şi la acest târg, care este ultimul din an, transportul este gratuit pe traseul Podgoria-Gară CFR-UTA-Fortuna-Expo Arad şi retur.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro