Stire

Transfugi afgani prinşi la Nădlac

20.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat ascunşi într-un automarfar, care conform documentelor, era gol, 21 de bărbaţi din Afganistan, care încercau să treacă ilegal graniţa. Transfugii erau ascunşi într-un loc special amenajat, în spatele unui perete dublu, sudat şi etajat pentru a le face călătoria cât mai confortabilă.


Tir-ul venea din Grecia şi se îndrepta spre Italia.

Deşi conform actelor prezentate de cei doi şoferi greci, care conduceau cu schimbul, automarfarul era gol, în urma unui control efectuat de poliţiştii arădeni, aceştia au depistat 21 de persoane, cu vârste cuprinse între 12 şi 21 de ani, care stăteau ascunse după un perete dublu, special creat. Oamenii găsiţi erau înfometaţi şi aveau asupra lor flacoane în care îşi făceau nevoile, pentru a fi siguri că aşa nimeni nu îi va descoperi până vor ajunge la destinaţia finală şi anume, Italia.

Poliţiştii au găsit asupra lor documente eliberate de autorităţile elene, pentru solicitanţii de azil.


Transfugii găsiţi de poliţiştii de frontieră s-au ales cu dosare penale pentru trecere ilegală a frontierei de stat iar cei şoferi, care au declarat autorităţilor că nu ştiau despre existenţa lor, sunt acum cercetaţi pentru trafic de migranţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca_Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro