Stire

Scandalul dintre Prefectură şi CJA, ?eliminat? de pe ordinea de zi

20.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Proiectul referitor la numirea unui nou membru în AGA la SC Continental Vest a fost scos, ieri, pentru a doua oară, de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Judeţean.

  Printre proiectele care urmau a fi supuse la vot în şedinţa de ieri a aleşilor judeţului se afla şi cel privind modificarea Hotărârii nr. 159 din 2008 a Consiliului Judeţean Arad, cea care a generat disputele şi procesul dintre Prefectură şi Consiliul Judeţean Arad. Aceasta a fost din nou eliminată de pe ordinea de zi, la iniţiativa consilierului Sever Jurcă. „Pentru că procesul dintre CJA este din nou pe rol, propun scoaterea proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi...”  
Propunerea consilierului a fost supusă la vot de către preşedintele CJA Nicolae Ioţcu, aleşii judeţului fiind de acord în unanimitate cu „eliminarea” proiectului.
Reamintim că, în urmă cu mai bine de două luni, prefectul Gavril Popescu a emis un ordin de suspendare a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, pe motiv de incompatibilitate şi nerespectarea Legii administraţiei publice locale. Mai precis, trimisul Guvernului în teritoriu susţinea că Adrian Ţolea a deţinut, timp de două luni, după ce a fost numit vicepreşedinte, funcţia de administrator la societatea cu capital privat SC Roz-Mov şi a fost membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la societatea Continental Vest, la care şi Consiliul Judeţean Arad este acţionar.
Vicepreşedintele suspendat şi Consiliul Judeţean Arad au intentat procese împotriva Prefecturii, prin care solicitau, atât suspendarea ordinului prefectului, cât şi anularea acestuia. Procesul pentru suspendarea ordinului a fost câştigat de Consiliul Judeţean Arad, după care acţiunea pentru procesul de anulare a ordinului a fost retrasă. După retragerea acţiunii din instanţă, prefectul Gavril Popescu a declarat că Adrian Ţolea s-a suspendat singur din nou, deoarece, prin renunţarea la proces, ordinul de suspendare rămâne „în picioare”. Astfel că, după aproximativ două săptămâni, Consiliul Judeţean şi vicepreşedintele Adrian Ţolea au acţionat din nou în instanţă Prefectura, pentru suspendarea ordinului. De această dată vicele i-a cerut prefectului salariul pentru perioada pe care a fost suspendat, dar şi daune morale în valoare de un miliard de lei vechi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia_Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro