Stire

Arădenii din străinătate se ?ntorc acasă de sărbători

20.12.2008 ⋅ 0 comentarii

În timp ce mii de arădeni se întorc acasă de sărbători, alte câteva sute se duc la rude şi prieteni din străinătate care nu îşi pot lua liber în această perioadă. Cu bagajele pline de bucate româneşti, oamenii se îndreaptă spre punctele de frontieră arădene pentru pentru a le duce celor dragi bucate româneşti care să le amintească de Crăciunul românesc.


Din cauza grevei autorităţilor maghiare feroviare, sute de arădeni au umplut autogările unde aşteaptă să se îmbarce spre Spania, Germania sau Italia, acolo unde cei dragi muncesc de zor, fără ca să îşi permită luxul de a veni în ţară cu ocazia Sfintelor Sărbători de Iarnă. Pentru a se simţi ca acasă aflaţi la sute de kilometri şi printre străini, oamenii au pus în pachete produse proaspete de porc şi plăcinte româneşti.
„Merg la sora mea care munceşte în Spania. Voi sta acolo de sărbători pentru că ea nu are atâta concediu încât să aibă timp să vină şi să se întoarcă înapoi. I-am pregătit o mică atenţie pur românească adică nişte caltaboş, cârnaţ şi câteva bucăţi de carne, cum am tăiat porcul. Asta ca să se simtă ca acasă”, a povestit Maria B. călător într-un autocar spre Spania.
Lucrătoriii punctelor de frontieră se aşteaptă ca în acest sfârşit de săptămână fluxul celor care se întorc şi ies din ţară să crească astfel că Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad au sporit numărul lucrătorilor în special în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, despre care se ştie că este cel mai tranzitat loc.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca_Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro