Stire

Aradul va avea parcuri chinologice

22.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Dacă aleşii municipali vor vota în şedinţa de marţi proiectul privind Studiul de Fezabilitate – Amenajare parcuri chinologice, Municipiul Arad va avea şase astfel de locaţii.

 Acest proiect s-a întocmit datorită numărului din ce în ce mai mare al deţinătorilor de câini şi a prezenţei patrupedelor fără lesă în parcuri şi spaţii de joacă  destinate copiilor, fără o minimă protecţie.  „S-a impus necesitatea efectuării unui  studiu de fezabilitate referitor la amenajarea parcurilor chinologice în şase zone ale municipiului. Prin acest studiu se analizează posibilitatea realizării în diferite puncte ale oraşului a unor zone împrejmuite destinate câinilor fără lesă”, afirmă Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.  
Astfel, au fost alese şase locaţii posibile.  Una în  cartierul Alfa, pe malul Mureşului. Terenul este adiacent străzii şi nu direct clădirilor de locuit. În zonă sunt prezente toate reţelele de utilităţi, fapt care face posibilă alimentarea cu apă, branşarea la canalizare şi iluminat public. O altă zonă este Parcul Europa, la intrarea dinspre IC Brătianu, între aleile principale din dreptul străzii Sabin Drăgoi. Terenul este echipat cu utilităţi şi nu are vecinătăţi necompatibile. O altă locaţie este zona parcului adiacent străzii Sighişoara din cartierul Micălaca. Tot în acelaşi cartier, dar în zona delimitată de str. Vaslui şi str. Frăţiei se va amenaja un alt loc pentru câini.
Parcul Pădurice este o locaţie ce va trebui luată în consideraţie odată cu reamenajarea zonei. Şi în cartierul Aurel  Vlaicu s-a identificat un teren între blocuri, pe care sunt construite garaje.

2000 mp pentru parc
Suprafaţa minimă alocată unui parc destinat plimbării câinilor  trebuie să fie de minim 2000 mp, pentru ca animalele să nu devină agresive. Deoarece majoritatea amplasamentelor identificate nu asigură suprafeţe mai mari de 900 mp, se vor  utiliza împrejmuiri separate, după mărimea câinilor, şi se vor organiza intervale orare în care să se permită, pe rând, accesul animalelor. În zona Alfa, cheltuielile pentru investiţia de bază este de 129.323 lei, în zona Parc Europa de 133.857 lei. Pe strada  Sighişoara din Micălaca, investiţia este de 82.408 lei, iar pe Frăţiei de  103.709 lei. Suma de 73.560 lei este necesară pentru zona Parc Pădurice, iar pentru cartierul Vlaicu se vor consuma 54.472 lei.
Fiecare parc chinologic va fi dotat cu bănci, pubele pentru dejecţii, cişmele de băut apă şi panouri de informare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Claudia_Untaru ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro