Stire

Bilanţ ?pe minus? la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad

23.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad şi-a exprimat printr-un bilanţ efectuat la sfârşit de an, încă o dată, nevoile şi lipsurile cu care se confruntă personalul medical, dar şi realizările de pe parcursul anului 2008.


Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Mirandolina Prişcă, a declarat că unitatea spitalicească ar avea nevoie de un computer tomograf, un aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN), dar şi de un angiograf.
Dr.Prişcă a mai spus că la acest spital ar mai fi nevoie de aproximativ 400 de asistente şi infirmiere. „Am scos la concurs anul acesta în jur de o sută de posturi, însă puţine dintre acestea au fost ocupate. Situaţia este cu atât mai gravă, cu cât angajările se fac în funcţie de buget, iar acesta nu ar acoperi salariile pentru necesarul de cadre medicale lipsă“, a declarat Mirandolina Prişcă.


În prezent, la Spitalul Judeţean din Arad lucrează 500 de asistente şi infirmiere, normativul de personal fiind acoperit până în 60 la sută. „În ceea ce priveşte medicii, situaţia este mult mai bună, mai fiind nevoie de trei medici la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă şi un specialist psihiatru. Din păcate la concursurile organizate pentru aceste posturi, pe parcursul acestui an nu s-a prezentat nimeni. De asemenea, ar mai fi nevoie de patru farmacişti, însă nici la concursurile organizate pentru aceste posturi nu am avut candidaţi“, a afirmat directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.
În primele 11 luni ale anului, în secţiile Spitalului Clinic Judeţean au fost internaţi peste 40.000 de bolnavi. Tot în aceaşi perioadă, personalul medical de la Unităţile de Primire Urgenţe a spitalului a intervenit pentru a acorda ajutor medical unui număr de peste 50.000 de pacienţi.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca_Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro