Stire

O societate cere şase milioane de euro de la CJA

23.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Societatea care a cumpărat mult disputatul teren al Fabricii de zahăr, pentru care primarul Gheorghe Falcă a ajuns la DNA, cere Consiliului Judeţean Arad despăgubiri în valoare de peste şase milioane de euro.

Sentinţă definitivă
şi irevocabilă
Timişorenii de la firma SC Porto Petrol SRL, care au cumpărat pământul de sub Fabrica de zahăr, de la Elecon societatea care, la rândul ei, l-a achiziţionat de la Primăria Arad, au acţionat în instanţă Consiliul Judeţean Arad, pentru că, în luna decembrie a anului 2007, nu a adoptat proiectul de hotărâre privind avizul tehnic al PUZ-ului. Procesul a fost câştigat de timişoreni prin sentinţa definitivă şi irevocabilă din data de 22 aprilie 2008, Consiliul Judeţean Arad fiind obligat astfel ca, în termen de şapte zile de la data emiterii sentinţei, să adopte hotărârea privind avizarea PUZ-ului. Nici atunci însă hotărârea nu a trecut prin CJA.
Deoarece Consiliul Judeţean Arad nu a luat măsurile impuse prin ordinul judecătoresc nici măcar acum, ieri conducerea acestuia a primit un memoriu, din partea firmei Porto Petrol, prin care se solicită dispunerea tuturor măsurilor necesare pentru ca hotărârea să fie pusă în aplicare. De asemenea, societatea aduce la cunoştinţa CJA faptul că, prin sentinţă, este obligat să plătească, cu titlu de cheltuieli de judecată, sumele de 5954 de lei, în primă instanţă, şi 2.380 de lei în recurs, în total 8.334 lei.
Milioane de euro solicitate CJA
Sumele enumerate mai sus sunt insignifiante însă, pe lângă despăgubirile de ordinul milioanelor de euro pe care societatea timişoreană le solicită. Mai precis este vorba de despăgubiri în valoare de 4.525.000 euro, pentru daunele materiale cauzate prin refuzul aprobării în termenul legal a Planului Urbanistic Zonal şi plata sumei de 1.825.000 euro pentru daunele morale, cauzate „atât prin eşuarea proiectului, cât şi publicitatea negativă făcută acestuia, fără nici o justificare rezonabilă, în şedinţele Consiliului Judeţean în care s-a pus în discuţie hotărârea de aprobare şi pentru alte asemenea cauze”, se arată în memoriul trimis de societatea timişoreană către CJA.
Despăgubirile - plătite de consilierii care s-au opus proiectului?!
Actuala Conducere a Consiliului Judeţean Arad ne-a declarat că va achita cheltuielile de judecată câştigate prin instanţă de societatea timişoreană şi, totodată, va convoca o extraordinară pentru adoptarea proiectului referitor la PUZ. Cât despre despăgubirile de milioane de euro solicitate, acestea vor fi îndreptate către cei zece consilieri judeţeni care au votat împotriva proiectului. „O să încercăm să ne edificăm asupra pretenţiilor pe care le au petenţii. Sigur, în afara cheltuielilor de judecată, care sunt foarte clare. O să vedem cât de corecte sunt pretenţiile pe care le are societatea, după care sigur că orice sumă pe care consiliul judetean va fi obligat să o plătească către cei care au câştigat în instanţă, noi CJA ne vom îndrepta administrativ împotriva celor 10 consilieri care au votat împotriva respectivei hotărâri de consiliu”, a conchis Nicolae Ioţcu, preşedintele CJA.
Cei zece consilieri care s-au împotrivit adoptării proiectului de hotărâre sunt: Dorel Căprar, Aurelian Oneţ, Caius Parpală, Mircea Purcaru, Sabău Gheorghe, Atila Iosif Duka, Rodica Herlo, Francisc Mandek, Cosmin Pereteacu şi Tiberiu Rancu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia_Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro