Stire

Curticiul, pregătit de sărbători

23.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Copiii curticeni se pregătesc şi în acest an, conform tradiţiei să meargă „de-a colinda“.

     Atât nenumăratele repetiţii cât colindele spuse în biserică, toate realizate sub atenta supraveghere şi coordonare a învăţătoarelor lor, i-au pregătit pe copii pentru colindul pe care-l vor face chiar de sărbători în faţa curticenilor, adică în faţa părinţilor, a bunicilor şi rudelor precum şi a cunoştinţelor lor. Atât în Ajun cât şi în ziua de Crăciun copiii, în special cei de gimnaziu umblă pe la casele curticenilor organizaţi în mini-echipe de câte trei-patru cu colindul numit cu „Steaua“ sau „Irozii“.


Poate nu este de prisos să amintim că sărbătorile din acest an îi găseşte pe curticeni cu o serie de obiective încheiate iar altele în derulare.

 

Astfel, după cum aţi putut citi într-un număr anterior al cotidianului nostru, noul lăcaş al Bisericii Ortodoxe este în faze finale de execuţie, la acesta putându-se adăuga construcţia unei noi grădiniţe pentru preşcolari, grădiniţă ce va fi dotată la standarde europene şi care se speră de asemenea că se va finaliza anul viitor.


Nici clădirea şcolii nu a fost ignorată, Liceul “Ion Creanga” fiind supus unor ample lucrări de recondiţionare, printre care amintim schimbarea uşilor precum şi a porţii de la intrare, cu una din fier forjat.


Nici bucuria curticeanului pieton – ca să spunem aşa,  nu a fost ignorată: atât Centrul cât şi mare parte a străzilor oraşului fiind impodobite cu ghirlande luminoase multicolore, asta după ce iniţial s-a realizat o serioasă toaletare a tuturor pomilor.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Florica_Bunaciu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro