Stire

Controale ?n sectorul zootehnic

23.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Recent, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi-a încheiat atât controalele administrative cât şi cele la faţa locului din sectorul zootehnic pentru cererile aferente plăţilor complementare, în speciile bovine şi ovine. Astfel, pentru specia bovinelor, s-a efectuat un control administrativ pentru toate cererile depuse. Din toate cele 238.000, pentru un efectiv de 1.400.000 animale, au fost aprobate pentru plată 226.880 cereri, pentru 1.305.000 capete.


În specia ovine – caprine, au fost necesare atât controale cât şi un subcontrol din punct de vedere administrativ şi la faţa locului, fiind verificate toate cele 39.190 cereri şi 2.5 milioane de animale, aprobate fiind doar 1.900.000 capete. „Pentru specia de animale declarate neeligibile în specia ovine – caprine, procentul a fost dublu faţă de specia bovine. Din 6,5 milioane capete au fost respinse 995.000 animale, însemnând 15,3 %, în timp ce, pentru specia bovină a fost respins un procent de 7,7%”, a susţinut Alexandru Borcea, consilier juridic din cadrul APIA Arad.

Cererile de sprijin respinse s-au datorat completării eronate şi pentru trecerea incorectă a codului de exploataţie sau numărul de identificare a animalelor. Aceste greşeli au provocat disproporţie între datele din baza naţională ale Registrului Naţional de Exploataţii şi animalele existente la faţa locului.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana_Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro