Stire

Luptă ?mpotriva infectării cu HIV/SIDA

24.12.2008 ⋅ 0 comentarii

În cadrul zilei de ieri s-a inaugurat proiectul „Serviciul mobil de educaţie şi consiliere pentru prevenirea infectării cu HIV/SIDA şi alte infecţii cu transmitere sexuală”, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin programul PHARE 2006. Parteneri la acest proiect sunt Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad şi Asociaţia Română AntiSida (ARAS).

Implementat pentru o perioadă de 14 luni, cu o valoare de 74.895 euro, proiectul are ca obiective propuse diversificarea serviciilor sociale în vederea prevenirii infecţiilor HIV/SIDA şi a altor infecţii cu transmitere sexuală la grupurile vulnerabile şi promovarea incluziunii sociale ale acestora şi implicarea societăţii civile. De asemenea, proiectul mai urmăreşte şi promovarea la nivel naţional a modului de intervenţie al serviciului social mobil, de educaţie şi consiliere în vederea prevenirii infecţiilor cu transmitere sexuală, în cadrul unui parteneriat public – privat.
Astfel, ca activităţi în cadrul proiectului menţionat, se va asigura, printre altele, informarea, educarea şi consilierea persoanelor infectate, acompanierea acestora la centrele de testare HIV, informarea şi implicarea comunităţilor din judeţul Arad în activităţi de prevenire a infectării cu HIV/SIDA şi a altor infecţii cu transmitere sexuală, promovarea modelului de intervenţie pentru asigurarea valabilităţii sale, cât şi monitorizarea evaluărilor activităţilor.
„În Arad nu există filială ci doar punct de lucru cu privire la acest proiect. Din cauza numărului tot mai mare al mamelor infectate cu HIV, s-a derulat un alt program cu privire la grupul de persoane vulnerabile, în martie 2008, însă primele proiecte au început să fie puse în practică încă din anul 2005”, a declarat Ligia Regea, coordonator echipă de teren pentru Asociaţia Română AntiSida.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana_Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro