Stire

2009 aduce stimulente pentru angajatorii de şomeri

31.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Începând cu ianuarie 2009, angajatorii care crează noi locuri de muncă şi care angajează şomeri, vor fi recompensaţi, în vederea mobilizării reducerii efectelor crizei.


În urma modificării legii 76/2002 prin OUG 192/04.12.2008, începând cu anul viitor, angajatorii care creează noi locuri de muncă şi care încadrează în muncă, pe locurile de muncă nou-create, şomeri aflaţi în evidenţa agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă pentru o perioadă de cel puţin 3 luni consecutive de la data înregistrării în evidenţă, beneficiază de o sumă egală cu de 8 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel    puţin 3 ani, din bugetul asigurărilor de şomaj. Indicatorului social de referinţă la această dată este de 500 lei.
Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor, înaintea termenului de 3 ani sunt obligaţi să restituie în totalitate agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă sumele încasate pentru fiecare, plus dobânda de referinţă a Băncii Naţionale a României, în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra_Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro