Stire

Ciuperci confiscate

31.12.2008 ⋅ 0 comentarii

Perioada sărbătorilor nu a fost una lipsită de incidente pentru comisarii Gărzii Financiare care, au depistat o serie de nereguli la unii operatori economici arădeni.

    În cursul dimineţii de ieri, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, aceaştia au confiscat o tonă de ciuperci champignon, de la un transportator ce nu deţinea acte în regulă. Comisarii Gărzii au solicitat pentru control actele unei persoane care conducea un autovehicul, încărcat cu o tonă de ciuperci champignon. Acesta a prezentat un aviz de însoţire a mărfii care, la rubrica destinatar avea trecută societatea „Mario Fruct“, societate cunoscută de autorităţi ca fiind una „fantomă“. „Strâns cu uşa“, şoferul a întors placa, susţinând că la mijloc ar fi o greşală şi că de fapt este vorba de un alt beneficiar şi nu de cel trecut în acte.

„Autorităţile au confiscat întreaga cantitate de ciuperci, estimată  la o valoare de peste 7.000 de lei. Venitul rezultat din valorificarea ciupercilor champignon urmează să fie transformat în venit la bugetul consolidat al statului“, a declarat Sorin Cirţi, comisarul şef al Gărzii Financiare Arad.

Pentru trecerea diverselor mărfuri pe piaţă, în ilegalitate, transportaorului i-a fost aplicată o amendă în valoare de 20.000 de lei.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Sandra_Stoler ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro