Stire

Un bărbat care şi-a ucis soţia infidelă a fost trimis ?n judecată

05.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Un bărbat din Pecica, care şi-a ucis soţia, a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe Lângă Tribunalul Arad. Valeriu Graure, în vârstă de 45 de ani, a omorât-o pe soţia sa Adriana, prin mai multe lovituri de cuţit, după ce aceasta i-a mărturisit că intenţionează să îl părăsească.


Înşelat de consoartă
Bărbatul convieţuia de 23 de ani cu consoarta sa. Aveau opt copii, dintre care şase minori. Locuiau împreună cu minorii în oraşul Pecica, într-o casă modestă, cu trei camere. Neînţelegerile dintre cei doi au început în luna septembrie a anului 2008, când bărbatul a revenit din Italia, unde a fost plecat timp de doi ani la lucru. Adriana, soţia sa, era de nerecunoscut pentru acesta. Avea un comportament ciudat, consuma alcool şi îi adresa cuvinte jignitoare la adresa bărbatului şi a copiilor, pe care îi bătea frecvent. Totodată, Adriana a început să îi neglijeze pe copii, lăsând toate atribuţiile casnice pe seama fiicei mai mari, în vârstă de 14 ani, aceasta ocupându-se de problemele gospodăreşti, dar şi de îngrijirea fraţilor mai mici. În cele din urmă, Valeriu a aflat că aceasta îl înşeală, având relaţii intime, cu un prieten de-al său pe nume Nicu. Cu toate că femeia se comporta agresiv, soţul ei şi-a menţinut echilibrul emoţional, încercând să dovedească înţelegere faţă de manifestările soţiei sale, dovedindu-i afecţiune, având un comportament împăciuitor.

Exces de furie transformat în crimă
Totul s-a întâmplat în seara zilei de vineri, 07.11.2008. Bărbatul se afla acasă, împreună cu soţia sa, şi cu cei şase copii. Cei doi soţi erau singuri în camera lor, când au început o discuţie aprinsă. Femeia, aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, i-a spus că vrea să îl părăsească, pentru a rămâne cu amantul ei. Apoi l-a insultat făcându-l în fel şi chip: „gunoi”, nimeni”, „chior”, spunându-i că are deja bagajele făcute. Bărbatul s-a enervat, a ieşit pe holul locuinţei,  a luat un cuţit de pe o masă, s-a întors în cameră şi, într-un exces de furie, i-a înfipt soţiei sale cuţitul în spate. Şocat de fapta pe care a săvârşit-o a aruncat apoi cuţitul în lada de lemne, aflată lângă pat. Victima a căzut pe patul din cameră, cu faţa în jos, întrebându-l cu o ultimă suflare: „Ce-ai câştigat cu asta?”
Speriat, tremurând, Valeriu s-a dus în camera copiilor şi i-a spus fiicei lui de 14 ani pe care o chema Adriana, la fel ca pe soţia sa, că a înjunghiat-o pe mama ei, cerându-i să dea telefon la Poliţie şi la Salvare. Bărbatul a ieşit apoi afară, mărturisindu-şi fapta şi unor vecini care se aflau la el în curte, cerându-le şi acestora să cheme Salvarea şi Poliţia.
În scurt timp, la faţa locului, a ajuns Poliţia şi Ambulanţa, victima fiind transportată de urgenţă la Spitalul Clinic Judeţean Arad. Din păcate, femeia   a decedat, în timpul resuscitării la Secţia de Ambulanţă Chirurgie.

Bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare

Valeriu Graure şi-a recunoscut fapta din primul moment, spunând că îi parte foarte rău că a comis-o, recunoscând că este, pe deplin, vinovat. Conform referatului de evaluare întocmit de Serviciul de probaţiune de pe lângă Tribunalul Arad, mecanismul declanşator al comportamentului infracţional al bărbatului se fundamentează pe sentimentul de frustrare, iar singurii factori de natură să influenţeze, în sens negativ, conduita sa generală ar putea fi insuficienta toleranţă la frustrare şi o insufuicientă capacitate de redobândire a autocontrolului. Consilierul de probaţiune a apreciat că Graure Valeriu nu se încadrează în tipologia „personalităţii criminale” ci, dimpotrivă, infracţiunea săvârşită de acesta se circumscrie sferei comportamentului atipic structurii sale de personalitate, caracterizată, în mod normal, prin spontaneitate şi violenţă nespecifică, infracţiunea întrunind trăsăturile „crimei ocazionale pasionale”, aşa cum este denumită în literatura de specialitate.
Bărbatul a fost trimis în judecată şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 10 şi 20 de ani de închisoare.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia_Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro