Stire

Noaptea dintre ani, sărbătorită... modest

05.01.2009 ⋅ 0 comentarii

„ Un alt Revelion, o altă ocazie pentru municipalitate să organizeze concerte în faţa Palatului Administrativ. Şi la Revelionul din acest an s-a încercat „punerea în scenă” a unui eveniment frumos, care să determine arădenii să renunţe la căminul cald sau ofertele mai mult sau mai puţin tentante ale restaurantelor, pentru a participa la Revelionul oferit în aer liber.

Pregătirile pentru marcarea nopţii dintre ani au început cu câteva zile înainte, s-a şi anunţat din timp că cei care vor concerta va fi trupa Pacifica şi invitaţii lor, s-a subliniat faptul că nu va mai fi un Revelion aşa cum a fost în anii precedenţi, ci mai degrabă unul în ton cu recesiunea financiară mult mediatizată.
Prin urmare, cei care au petrecut Revelionul „la rece” şi-au definitivat o idee asupra a ceea ce urma să se întâmple. Şi chiar dacă manifestarea a fost organizată după bugetul de austeritate, mii de arădeni s-au adunat în faţa Palatului Administrativ, unii pentru a-şi asculta idolii în muzică, alţii din tradiţia conform căreia întâmpină noul an împreună cu toţi concitadinii, sau grupurile de tineri care au lăsat, pentru un moment, petrecerea organizată acasă în favoarea spectacolului oferit de focurile de artificii.

Fără prea mult tam – tam

Astfel, începutul a fost optimist pentru fiecare. Primii spectatori au venit, pregătiţi cu şampanie şi echipaţi corespunzător pentru gerul ce se anunţa a fi gazda serii, însoţiţi în primul rând de multă răbdare. Spectacolul încă nici nu începuse, ci dimpotrivă, abia se pregătea scena. Proba-bil au venit mai din timp pentru a prinde locuri cu vedere bună, chiar în faţa scenei. Se gândeau că vor avea ce să vadă (făcând comparaţie cu Revelionul în care Aradul a devenit primul oraş european sau chiar cu cel de anul trecut). După ei au venit şi alţii...şi alţii...şi alţii şi uite aşa s-a creat o mulţime suficientă (spun eu) pentru ca marele show să înceapă.
A păşit pe scenă amfitrionul Revelionului 2008 – 2009, Zoltan Lavas, ce a îndemnat arădenii să se simtă cât mai bine în compania artiştilor ce urmau să urce pe scenă. „Pacifica” s-a asigurat de faptul că va oferi un show.
A doua încercare a aparţinut celor de la Cargo. Melodiile lor, în mare parte cunoscute, au făcut spectatorii să cânte toţi într-un glas. Astfel, atmosfera încălzită de „Pacifica” şi întreţinută de „Cargo” a făcut spectatorii să uite de faptul că afară a fost un ger aspru. Unde mai pun şi fap-tul că cel care a urmat să cânte pentru public în noaptea dintre ani a fost Mircea Baniciu.

3, 2, 1, 0... La Mulţi Ani Arad!

De fapt, artistul nu a putut încânta publicul foarte mult timp, pentru că ora 00:00 se apropia vertiginos. Astfel, Zoltan, păşind pe scenă cu încredere şi cu optimismul că anul ce vine va fi unul mai bun şi mai prosper decât cel ce abia a trecut, a făcut pregătirile. „Aveţi toţi şampanie? Sunteţi pregătiţi să întâmpinăm noul an? Nu mai avem mult timp din cel vechi. Haideţi să numărăm împreună ultimele secunde din 2008”. Sunetele speciale de orgă au fost asigurate de Mircea Baniciu şi astfel, cu şampaniile deschise şi la vedere, paharele pregătite, arădenii au numărat. „3, 2, 1, 0... La Mulţi Ani Arad!”.
A venit rândul oficialităţilor arădene să închine un pahar de şampanie pentru cetăţeni. Ceea ce a urmat, în comparaţie cu anii anteriori, a fost un spectacol timid al focurilor de artificii, ce a durat aproape 20 de minute.
Spectacolul a continuat pentru cei care au dorit să mai rămână în frig. Pentru orice eventualitate, ei au avut la dispoziţie, până la ultimul plecat, o ambulanţă pregătită să preia din cazuri ce au necesitat atenţie.
De asemenea, pentru ca toţi spectatorii să se simtă bine şi să nu fie nevoiţi să facă faţă încăierărilor sau conflictelor chiar în noaptea dintre ani, Jandarmeria s-a asigurat să nu existe oameni puşi pe chef mai mult decât ar trebui.

***
Până la urmă, s-a sfârşit şi noaptea de revelion, aducând un an nou. Show-ul s-a terminat şi el, iar spectatorii s-au îndreptat pe unde au putut. Unii au ajuns direct la spital (băutura, tentaţie mare). Alţii, mult prea gălăgioşi au încheiat noaptea în dubele maşinilor de jandarmerie. Cei mai cuminţi au ajuns înapoi acasă, unde şi-au dezmorţit oasele la căldură.
În urma lor au rămas urmele Revelionului. Sticle sparte, pahare aruncate, resturi de petarde şi alte zeci de gunoaie împrăştiate pe stradă. Din fericire însă, în dimineaţa primei zile din noul an nu s-a mai putut vedea nici o urmă din petrecerea organizată. Liniştea era singurul lucru care domnea nu numai în faţa Palatului Administrativ, ci în tot oraşul.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Roxana_Rusu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro