Stire

Primăria va da ?n chirie terenurile agricole din intravilanul municipiului

06.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Terenurile agricole din intravilanul municipiului, aflate în proprietatea statului, vor fi închiriate. Primăria a scos la transparenţă un proiect de hotărâre privind darea în folosinţă a acestora, dar şi pentru stabilirea cuantumului chiriei. În proiect se arată faptul că închirierea terenurilor cu destinaţie agricolă (grădini), situate în intravilanul municipiului Arad, în anul 2009, se va face în condiţiile aprobate prin hotărâre de consiliu.

  Astfel, contractele se vor încheia pentru perioada 01.03.2009 – 01.11.2009 şi numai în scopul producţiei vegetale. Preţul aprobat pentru acestea este de 0,11 1ei/mp. Plata se face integral începând cu data de 01.03.2009 – 30.06.2009, când se va încheia contractul pentru închirierea terenului arabil.   În cazul neachitării până în data de 30.06.2009, se vor percepe penalităţi legale. Totodată, în contractul cadru mai este prevăzut şi faptul că schimbarea destinaţiei terenului cu construcţii, (inclusiv provizorii), gard, şi altele, atrage nulitatea contractului şi plata daunelor cauzate municipiului Arad.
Dreptul de folosinţă a terenului închiriat este până la 01.11.2009, dată la care chiriaşul va preda terenul eliberat de orice fel de resturi vegetale.
Reprezentanţii primăriei spun că închirierea terenurilor se va face pentru sprijinirea unor categorii de populaţie defavorizate, deoarece, de-a lungul anilor, a existat practica închirierii, la sume modice, a terenurilor virane din intravilanul municipiului Arad, în scopul realizării de culturi agricole pentru nevoile familiale.
Deşi s-a perceput impozit şi pentru terenurile închiriate, în anul 2008 au existat 99 de solicitanţi pentru aceste terenuri.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia_Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro