Stire

Crimele care au zguduit Aradul ?n 2008

06.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Sărăcia şi alcoolul i-a împins în anul ce tocmai a trecut pe mai mulţi arădeni să ... omoare. Dacă în 2007 s-au înregistrat doar trei cazuri de omor pe teritoriul judeţului Arad, anul trecut, au fost nu mai puţin de nouă. De la crime pasionale la simple fapte necugetate, judeţul Arad a avut, se poate spune, din toate câte puţin. O simplă clipă de nebunie condusă la extrem în care s-au văzut ajunşi câţiva actuali criminali a lăsat în urmă lacrimi şi durere nemărginită, copii a căror soartă depinde doar de grija Celui de Sus.


Criminal la doar 13 ani...
Una dintre cele mai crunte crime petrecute în judeţul Arad a avut loc în data de 12.05.2008, în localitatea Sânpetru German. Un tânăr de 16 ani a fost înjunghiat şi lăsat într-o baltă de sânge, în propria locuinţă, în timp ce părinţii erau la serviciu. Cu toate că tatăl copilului, cel care l-a şi găsit, a sunat imediat la 112, medicii nu au mai putut face nimic pentru băiat, deoarece acesta decedase în urmă cu câteva ore.
De la început oamenii legii au bănuit că cel care i-a curmat zilele lui Sebastian Covaci era un prieten pentru că nu existau urme de intrare forţată în casă şi nici ale unui posibil jaf. Aşa că i-au luat la rând pe prietenii tânărului până când au reuşit să dea de Ghiţă Moroşan care, în cele din urmă, şi-a mărturisit îngrozitoarea faptă. Însă anchetatorii au rămas fără cuvinte la vederea ucigaşului, acesta având doar ... 13 ani. Mai şocaţi au rămas în timpul reconstituirii, când minorul a dat dovadă de multă stăpânire de sine şi le-a povestit anchetatorilor cu lux de amănunte tot ce s-a întâmplat în acea zi cumplită. Mai mult, pe faţa sa nu se vedea nici o urmă de regret, parcă nici nu realiza ce faptă cumplită fusese în stare să săvârşească. Nici un gest nu trăda sentimente de vinovăţie.
Criminalul de doar 13 ani a reuşit nu numai să îi terifieze pe anchetatori, ci chiar să îşi îngrozească până şi propriul părinte prin fapta sa, care, ajunsese să se teamă de propriul copil. Se pare că minorul a scăpat mai mult nepedepsit pentru crimă, pentru că, datorită faptului că avea doar 13 ani atunci când a săvârşit fapta, oamenii legii nu l-au putut trage la răspundere, ci doar să îl interneze într-un centru de reeducare. Părinţii copilului ucis au rămas acum singuri, fără ca nimeni vreodată să le mai poată alina golul şi durerea lăsată de unicul lor copil. Chiar dacă au trecut deja câteva luni bune de când viaţa lui Sebastian Covaci a fost curmată de un copil criminal, care cu siguranţă nu îşi dă seama nici acum de fapta comisă, gândul că într-o bună zi vor întâlni pe stradă privirea criminalului fiului lor îi cutremură.

Pentru că i-a încurcat planurile... a ucis-o
Deşi părea să fie un simplu deces, cazul bătrânei ucise pentru... un pumn de bani, a reuşit să producă panică în localitatea Sintea Mare, acolo unde o familie îndoliată se afla la priveghi. Aceştia nu au bănuit nici o clipă că bătrâna de 85 de ani nu murise de bătrâneţe. Asta până când poliţiştii, împreună cu procurorul criminalist, au intrat şi le-au spus că trebuie să ia trupul neînsufleţit al femeii cu ei. Corpul femeii prezenta simptomele unei morţii suspecte. Deplasaţi la faţa locului, anchetatorii au descoperit pete de sânge şi zarul uşii forţat. La o cercetare mai amănunţită, poliţiştii au găsit o şapcă pe care rudele victimei nu o cunoşteau ca fiind a lor. Mergând pe acest fir, la scurt timp, oamenii legii au reuşit să dea de posesorul şepcii, un tânăr de 19 de ani, din localitate. Luat la întrebări, Nicolae Covaci a recunoscut că a intrat în casa victimei cu gândul de a pleca de acolo cu ceva bani în buzunar. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, tânărul spune că bătrâna l-a auzit cotrobăind prin casă şi s-a trezit, a aprins lumina şi, speriată, a încercat să se apere. Aceasta l-a zgâriat pe tânăr, iar el, la rândul lui, ar fi împins-o după care a plecat. Fără nici un ban. Se pare că victima a căzut şi s-a lovit la cap, suferind un traumatism cranio-cerebral, iar decesul a survenit imediat. Dacă la început se vehicula că agresorul doar ar fi împins-o pe victimă, în urma cercetărilor s-a stabilit că Sofia T. a fost ucisă violent, moartea acesteia survenind în urma unui traumatism cranio-cerebral acut deschis, produs ca urmare a unor lovituri cu corpuri dure.

Prostituată sugrumată de un client
Un alt caz, care a reuşit să le dea multă bătaie de cap anchetatorilor a fost crima unei prostituate din oraş. O tânără a fost descoperită strangulată în data de 9 aprilie, în apartamentul în care locuia. Iniţial, anchetatorii au mers pe varianta unei sinucideri, dar nu au exclus nici un moment suspiciunea de crimă. După câteva zile de audieri şi cercetări, oamenii legii au reuşit să dea de urma criminalului. Victima era prostituată şi îşi racola clienţii prin intermediul anunţurilor de la mica publicitate. Avea mai multe astfel de anunţuri, cu mai multe numere de telefon la care putea fi contactată. Autorul crimei a cunoscut-o în urmă cu aproximativ o lună, când a mers la ea pentru a se bucura de serviciile sexuale pe care tânăra le oferea contracost. Victima avea o convenţie cu prietenul ei, acesta ştiind de meseria iubitei lui, aşa că bărbatul a trebuit să plece când clientul a sunat-o să o anunţe că a ajuns. Acesta a părăsit locuinţa şi a aşteptat într-un bar din apropiere. Urma să fie sunat de iubita lui când se putea întoarce acasă.
Ancheta derulată de criminalişti a stabilit că victima şi-a primit clientul însă au început să se certe pentru că bărbatul nu avea destui bani la el. Femeia îi ceruse 150 de lei în schimbul plăcerilor însă acesta nu avea decât 100 de lei. Aşa că, de la ceartă până la crimă nu a mai a fost decât un pas mic. A început o adevărată luptă, bărbatul a trântit-o la podea, i-a dat o palmă, iar apoi i-a legat în jurul gâtului o curea de piele, cea găsită şi de poliţişti. A strâns-o de gât după care a plecat. În barul din apropierea locuinţei în care se petrecuse îngrozitoarea crimă, prietenul victimei aştepta telefonul care îi permitea să se întoarcă acasă. După un timp, văzând că nu este sunat, s-a decis să meargă să vadă ce se întâmplă. Când a intrat în casă, stupoare. Iubita lui era întinsă pe pat, fără suflare, cu o curea în jurul gâtului. A sunat imediat la 112. Era conştient că cineva îi făcuse rău, însă de frică să nu ajungă la Poliţie pentru proxenetism, le-a ascuns la început poliţiştilor faptul că este prostituată şi că fusese cineva la ea înainte de crimă.
Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale, subcomisarul Adrian Şimon, comisarul şef Teodor Pană şi subcomisarul Cosmin Mihale, sub atenta coordonare a procurorului criminalist Pavel Palcu, au dus o muncă titanică, audiind zeci de persoane până au reuşit să dea de urma vinovatului. Au fost verificaţi zeci de clienţi ai victimei iar, într-un final, s-a ajuns şi la autor.
Suspectul a fost ridicat din propria garsonieră, de lângă soţia sa, o femeie însărcinată în luna a şaptea, care nici nu bănuia de ce fusese în stare soţul ei. Bărbatul însă şi-a recunoscut imediat fapta. Era plin de zgârieturi pe faţă, semn că victima s-a luptat cu el înainte să o omoare, însă nu a avut nici o şansă.

Le-a înjunghiat mama din simplă nebunie
Dacă în luna noiembrie a anului ce tocmai a trecut, un tată a nu mai puţin de opt copii şi-a înjunghiat soţia din gelozie, la nici o lună, în 3 decembrie, în satul Honţişor, din comuna Gurahonţ, un bărbat şi-a ucis fosta soţie chiar sub privirile neputincioase a doi dintre copii. Cei doi soţi erau divorţaţi de câţiva ani buni şi aveau împreună patru copii. Turmentat de alcool, bărbatul i-a făcut o vizită soţiei pentru a-i cere să întreţină relaţii sexuale cu el. Pentru că femeia a refuzat, cerându-i să părăsească locuinţa, bărbatul a luat-o la bătaie. Nervos şi duhnind a băutură, a pus mâna pe cuţit şi fără nici un gând...a înjunghiat-o. Doi dintre copii, unul de 11 şi celălalt de 16 ani, au asistat la întreaga scenă, fără însă a putea schiţa un gest. Imediat după ce a ucis-o, bărbatul i-a ameninţat pe copii cu moartea, după care, pentru că nu vroia să fie prins de poliţiştii, a fugit. Oamenii legii l-au găsit după câteva ore de căutări, într-o pădure din preajma satului. Criminalul a încercat să îşi i-a viaţa şi a fost transportat imediat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. În urma unei intervenţii chirurgicale, acesta a scăpat cu viaţa. A declarat anchetatorilor fără nici o remuşcare sau părere de rău, că şi-a omorât fosta soţie... din nebunie.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca_Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro