Stire

Frig ?n prima zi de şcoală

06.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Terminarea vacanţei şcolare şi reluarea orelor de curs nu reprezintă un motiv de bucurie pentru elevii vreunei şcoli. Pentru cei ce învaţă la liceul lipovan „Sever Bocu”, tristeţea e cu atât mai mare cu cât prima zi de şcoală din 2009 i-a întâmpinat cu frig în sălile de clasă.

„Este frig în fiecare sală, iar elevii sunt puşi să care lemne pentru încălzire. Era corect să-i lase liberi pe copii, dacă nu au fost în stare să încălzească sălile de clasă” – spune revoltat unul dintre părinţii a cărui copil învaţă la „Sever Bocu”.
De cealaltă parte, directoarea Grupului Şcolar – Oviduţa Berindei – se apără spunând că situaţia este la fel în fiecare iarnă, nu doar în acest an. „Nu cred că este o problemă faptul că elevii au ajutat la încălzirea sălilor de clasă. Situaţia este la fel de tristă şi pentru noi, cadrele didactice – care suntem nevoite să muncim în aceleaşi condiţii. Sistemul de încălzire este vechi, iar şcoala are doar două femei de serviciu care trebuie să se ocupe de încălzirea unui număr de 18 săli de clasă” – afirmă Oviduţa Berindei, directorul unităţii de învăţământ.
Situaţia semnalată de noi la Grupul Şcolar „Sever Bocu” nu se va mai repeta şi iarna viitoare, ne asigură autorităţile locale din Lipova. Astfel, în cadrul unor proiecte ce vizează instituţiile de învăţământ din oraş – liceul în cauză va beneficia – printre altele – şi de un sistem nou de încălzire. „La liceul «Sever Bocu» avem în derulare un proiect cu o valoare de peste 15 miliarde de lei vechi. Lucrările ce se vor desfăşura aici vor presupune reabilitarea termică şi electrică a clădirii şcolii şi a cantinei, dar şi înlocuirea tâmplăriei vechi cu una din termopan” – spune Viorel Suciu, viceprimarul oraşului Lipova.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Razvan_Cretu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro