Stire

Asigurarea RCA va scoate mai mulţi bani din buzunarele şoferilor

06.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Asigurarea de răspundere civilă auto va scoate mai mulţi bani din buzunarele şoferilor. Mai mult decât atât, şi criteriile de calcul pentru achitarea acesteia vor fi diferite faţă de cele de până acum.


Preţul poliţei va fi calculat în funcţie de vârsta clientului, de uzura maşinii, de cât de des este folosită maşina şi chiar în funcţie de zona în care locuieşte proprietarul autovehiculului. Astfel, zona I din care fac parte judeţele: Hunedoara, Buzău, Gorj, Ialomiţa, Suceava, Tulcea, Alba, Arad, Vrancea, Vaslui, Mureş, Prahova, înseamnă risc redus de accident şi prin urmare o poliţă mai ieftină, zona II din care fac parte judeţele: Bucureşti, Teleorman, Călăraşi, Ilfov, Sălaj, Harghita, Dâmboviţa, Giurgiu, Olt, Covasna, Caraş-Severin, înseamnă un risc mai ridicat. Cel mai mult însă vor plăti şoferii din zona III din care fac parte judeţele: Brăila, Argeş, Iaşi, Sibiu, Constanţa, Galaţi, Braşov, Bacău, Neamţ, Timiş, Satu Mare, Dolj, riscul de accident fiind considerat aici foarte mare.
De asemenea, şoferii care au vârsta sub 28 de ani vor plăti mai mult decât un şofer cu experienţă. Alte noutăţi care intră în vigoare anul acesta sunt: constatarea amiabilă a accidentelor uşoare şi reducerile la poliţa RCA pentru şoferii fără incidente în trafic.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Nadia_Bodran ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro