Stire

Podul de la Ştrand a luat-o la vale

07.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Unul dintre podurile de pontoane care asigură legătura între Ştrandul Neptun şi oraş a fost rupt, ieri, de blocurile de gheaţă formate pe Mureş şi a luat-o la vale aproximativ 500 de metri, până când a rămas blocat între bucăţile uriaşe de gheaţă.

Autorităţile au cerut imediat sprijinul pompierilor, care s-au deplasat la faţa locului cu echipaje specializate, pentru a elimina pericolul ca pontoanele să se desprindă şi să afecteze şi alte poduri aflate în zonă.
În foarte scurt timp, mai mulţi alpinişti şi scafandri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” au ajuns la faţa locului şi au încercat să asigure pontoanele cu cabluri din oţel.
Timp de mai bine de două ore, pompierii s-au chinuit să ancoreze pontoanele provizoriu, pentru ca în cursul zilei de azi, să se deplaseze din nou la faţa locului, pentru a îndepărta gheaţa şi a ancora pontoanele.
În tot acest timp, Primăria Muncipiului Arad a trimis în zonă mai multe echipaje din cadrul Poliţiei Comunitare, care au luat măsuri de restricţionare a circulaţiei pentru a nu fii pusă în primejdie viaţa cuiva.

Sursa: Glasul Aradului

Autor: Anca_Barbura ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Glasul Aradului
fashiondays.ro