Stire

Cazul Radisson este tergiversat

13.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Asociaţia păgubiţilor escrocheriei Radisson acuză tergiversarea anchetei penale. Avocatul Florin Kovacs spune că sunt 300 de plângeri penale la DNA Timişoara.

„Prejudiciul este de 2,7 milioane de euro”, a mai spus avocatul. „Există plângeri din 2005 şi nici acum nu au făcut nimic”, a declarat Denisa Stoenescu, preşedintele Asociaţiei Păgubiţilor Radisson.

„Suntem înşelaţi într-un mod foarte ingenios şi autorităţile nu fac nimic pentru a pedepsi vinovaţii”, a declarat, ieri, Cornel Drăguţiu, vicepreşedintele asociaţiei.

„Sunt oameni cu putere care îi protejează pe vinovaţi. DNA a preluat dosarul din iulie 2008 şi nu e finalizat”, a mai spus Kovacs, referindu-se la Andrei Nadaşdi şi Ciprian Nistor, cei care au pus la cale afacerea Radisson.

Cei doi au luat avansuri sau sume complete pentru apartamente pe care nu le-au mai finalizat. Şeful DNA Timişoara, procurorul Vasile Vlad Speriusi susţine că ancheta penală este frânată la Finanţe. „Nu am terminat toate verificările. Nu s-au primit documentele de la Finanţe”, a spus Speriusi.

Dumitru Popovici, şeful Finanţelor Timiş a refuzat să ofere o declaraţie. În toamna anului 2008 numele lui Popovici a fost implicat în scandalul Radisson, după ce un document interior din Finanţe arăta că ancheta derulată la vremea aceea de Poliţie era blocată tot în această instituţie.
fashiondays.ro