Stire

Poliţiştii travestiţi

13.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Hoţii din buzunare din Timişoara au fost luaţi prin surprindere de poliţiştii care s-au costumat în femei pentru a nu fi recunoscuţi. Duminică seara, oamenii s-au rujat, s-au fardat şi au plecat la agăţat hoţi.

Nu au plecat în uniformă, ci în fuste, geci de femei şi cu perucile pe cap. Şi-au aruncat poşetele pe umăr şi au plecat la pescuit şuţi în Gara de Nord.

„Fusta şi haina le-am luat de la mama prietenei mele. Iar peruca de la un prieten. Mi-am pus ochelari şi un şal. Şi o poşetă şi o broşă”, a spus Cătălin Panţir, de la Poliţia Municipiului Timişoara.

El a făcut ochi dulci hoţilor alături de subcomisarul Cristian Lipoczi. Şef al Biroului de Investigaţii Criminale, Lipoczi s-a fardat, s-a rujat şi s-a plimbat prin faţa hoţilor cu o perucă blondă, îmbrăcat tot în femeie, fără să fie recunoscut. În plasa lor au căzut doi hoţi, care nu şi-au dat seama că au fost încolţiţi de poliţiştii travestiţi.

Doi dintre şuţi au încercat să ia portofelul din rucsacul unei tinere aflate în staţia de tramvai. Poliţiştii îmbrăcaţi în dame l-au agăţat pe tânăr chiar în momentul în care pasa portofelul furat unui alt individ.

„M-am fâţâit în faţa lor şi i-am prins cu portofelul în mână. A fost ultima soluţie. Nu ne-au recunoscut în straie feminine. Au crezut că suntem femei care au vocea groasă, când i-am luat pe sus”, au spus poliţiştii care s-au deghizat.

Legea impune flagrantul

„Furtul de buzunare e o infracţiune greu de probat. Trebuie prins hoţul cu portofelul în mână. Hoţii îi ştiu pe toţi poliţiştii, pentru că au fost arestaţi de mai multe ori.

Dacă îi văd în staţii, sau în tramvaie, nu fură”, a spus inspectorul Sergiu Rus, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş. Tinerii luaţi ca din oală de ofiţerii cu perucă şi fustă sunt recidivişti.

Unul dintre ei, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat pentru furturi şi tâlhărie, iar partenerul său, de 34 de ani, a fost şi el condamnat pentru furturi din buzunare. Ambii au fost arestaţi, ieri, pentru 29 de zile, de magistraţii Judecătoriei Timişoara.
fashiondays.ro