Stire

Criza prinde viteză şi se prelungeşte

14.01.2009 ⋅ 0 comentarii

De la debutul crizei economice din luna noiembrie şi până acum au fost anunţate peste 4.000 de disponibilizări în Timiş.

Disponibilizările anunţate în lunile noiembrie şi decembrie s-au materializat, iar firmele au trimis deja oamenii acasă.

„În ultimele două luni ale anului trecut s-au făcut 1.370 de disponibilizări”, a spus directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Timiş, Ştefan Erdely.

Acesta a mai spus că pentru primul trimestru al lui 2009 s-au anunţat aproape 3.000 de concedieri. Criza economică are bătaie lungă în Timiş.

Una dintre societăţi, Lisa Draxlmaier SRL, producătoare de echipamente electrice, cu sediul în Timişoara, a anunţat concedierea unui număr de 370 de angajaţi din 1.638.

Situaţia devine din ce în ce mai grea, pentru că, pe de o parte, se fac disponibilizări, iar pe de altă parte, nu se găsesc noi locuri de muncă.

„Monitorizăm săptămânal numărul locurilor de muncă vacante. Anul trecut aveam între 700 şi 1.100 de locuri vacante în cursul unei săptămâni. Acum avem doar 128”, a mai spus Ştefan Erdely.

Potrivit unui studiu realizat de compania de recrutare personal, Manpower, previziunile de angajare pentru primul trimestru al acestui an sunt reduse, dar pozitive.

Cel mai greu îşi vor găsi o slujbă electricienii şi instalatorii. Pentru aceste categorii de muncitori, previziunea de angajare este de -15 la sută.
fashiondays.ro