Stire

Takata Petri concediază peste 200 de muncitori

22.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Reducerea de personal a atins Fabrica de Centuri a companiei Takata Petri, care îşi desfăşoară activitatea în Zona Industrială Vest Arad, conform comunicatului lansat, ieri, de conducerea corporaţiei.

Măsura vine pe fondul scăderii progresive a comenzilor de producţie în ultimele trei luni. Reprezentanţii Takata susţin că au încercat să evite disponibilizarea,  prin reducerea  cheltuielilor suplimentare, blocarea angajărilor şi a reorganizat procesul de producţie prin reducerea timpului de muncă. Dar cum evoluţia pieţei nu a arătat nicio îmbunătăţire, s-a apelat la renunţarea la angajaţi.

„Ne vedem nevoiţi să reducem aproximativ 223 locuri de muncă în Fabrica de Centuri. Procesul de reducere va începe imediat şi va respecta toate etapele prevăzute de lege”, se arată în comunicatul de presă.

Deşi comenzile au scăzut şi pentru Fabrica de Volane din cadrul grupului Takata Petri Arad, aici se va menţine personalul existent, întrucât sunt aşteptate proiecte noi, care vor intra în fabricaţie până la sfârşitul acestui an.

„În continuare, vom monitoriza atent evoluţia pieţei şi vom căuta, împreună cu Sindicatul din cadrul companiei, soluţii pentru a reduce la minimum impactul acestei crize economice asupra angajaţilor companiei noastre”, se mai menţionează în comunicatul de presă.
fashiondays.ro