Stire

Gheorghe Falcă dezinformează presa şi consilierii!

23.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Nici vorbă ca primăria să fi câştigat procesul împotriva angajaţilor care solicită plata sporului de dispozitiv, aşa cum anunţa Gheorghe Falcă la sfârşitul şedinţei ordinare a Consiliului Local Municipal, de joi.
Mircea Pereş, liderul de sindicat al angajaţilor din primărie, este indignat de faptul că primarul a creat o stare de nelinişte în primărie, dar mai ales că presa a crezut cuvintele primarului în legătură cu acest subiect.
În momentul de faţă, primăria este chemată în judecată în 8 dosare, iar încă 7 sunt în pregătire. În toate sunt solicitate drepturi băneşti. Dacă ar fi să dăm crezare ameninţărilor primarului, cum că intenţionează să-i dea afară pe cei care au intentat proces primăriei, aripa respectivă a Palatului Administrativ ar rămâne aproape goală.
„Dosarul nu este definitiv, s-a invocat doar incompetenţa Tribunalului, dar nici măcar de avocaţii primăriei. Se mai judecă o dată, dosarul este pe rol”, ne informează Pereş.
Nu poate fi vorba aşadar ca cei care au încasat cele peste 30 de miliarde de lei vechi, după cum afirma edilul-şef, să dea banii înapoi. Într-adevăr, angajaţii implicaţi în proces au primit banii, dar numai retroactiv, însemnând cam 30 şi ceva de milioane de lei vechi fiecare. Primarul a transmis aşadar informaţii eronate opiniei publice.
În legătură cu disponibilizările, de care primarul s-ar folosi pentru a scăpa de „cârcotaşi”, acelaşi lider de sindicat spune că acestea nu se pot face decât conform legii 188/1999, care conţine o măsură de protecţie a funcţionarilor publici şi care spune că aceştia pot fi disponibilizaţi doar odată cu reorganizarea activităţii instituţiei.
„Încă din toamnă, când se dorea angajarea a 150 de persoane, circulau zvonuri în legătură cu disponibilizări. Noi nu vrem să obligăm pe nimeni la nimic, vrem doar să negociem ceva. În legătură cu sporul de dispozitiv, noi avem depuse la dosar dispoziţii ale primarului prin care suntem chemaţi la lucru sâmbăta şi duminica, la ora 9 seara. Eşti obligat să vii oricând vrea primarul, când este nevoie de tine. Noi nu avem dreptul să lipsim, nu avem voie să avem alte venituri. Mai multe de jumătate dintre angajaţii primăriei primesc un salariu mai mic de 1000 de lei. Noi sperăm ca primarul să dorească să negociem, pentru că este primarul ales, îl respectăm, vrem să ajungem să ne înţelegem, pentru că până la urmă lucrăm împreună”, spune Mircea Pereş.
Tot el ne-a dezvăluit faptul că prin primărie circulă tot felul de liste informale, cu numele celor care ar urma să fie daţi afară, se fac presiuni.

Sursa: Observator.info

Autor: Dana Mirea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro