Stire

Zsolt T?r?k le-a proiectat bătr?nilor de la Centrul de pe Calea Bodrogului imagini din expediţiile sale

24.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Alpinistul arădean Zsolt Török a vizitat Centrul de îngrijire al vârstnicilor de pe Calea Bodrogului, unde a proiectat două filme. Le-a povestit prin câte peripeţii a trecut de când este alpinist şi le-a arătat fotografii din expediţiile sale.
„În anul 2004 mi-a venit ideea să fac nişte proiecţii aici şi perpetuez angajamentul. Acum am o perioadă mai lejeră şi voi mai face două proiecţii aici, peste două săptămâni şi peste o lună”-spune Zsolt.
La prima întâlnire cu cei de la centru, Zsolt le-a prezentat două filme, total diferite. Unul despre viaţa contemporană, agitaţia citadină şi locurile unde putem să ne refugiem şi să ne găsim liniştea sufletească. Al doilea film a fost despre marile trasee şi dificultatea traseelor din Alpii Francezi, unde Zsolt a fost cu alţi doi temerari. „Domnul Zsolt ne-a găsit pe noi, el a ales acest centru. Acum suntem ca într-o familie şi colaborăm foarte bine. Bătrânii noştri au semnat pe drapelul care a fost dus de Zsolt pe Ama-Dablam, toată lumea de la centru i-a ţinut pumnii, să ajungă cu bine înapoi” - mărturiseşte Fira Popa, directoarea Centrului de îngrijire al vârstnicilor, de pe Calea Bodrogului.
Zsolt a recunoscut că a ales acest centru de îngrijire a vârstnicilor şi nu altul, pentru că de acesta îl leagă nişte amintiri din copilărie, îi aminteşte de perioada când mergea cu tatăl său la pădure cu bicicleta şi trecea pe lângă acest centru. Acum s-a gândit la bătrânii care locuiesc la cămin şi a decis să facă ceva pentru a le insufla puţin curaj, pentru a le face o bucurie, chiar dacă doar pentru o oră.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro