Stire

Duminica tragică: la Şicula un t?năr şi-a omor?t iubita şi s-a sp?nzurat, la Pecica o bătr?nă a fost ucisă şi incendiată

26.01.2009 ⋅ 0 comentarii

* Ultima oră: Potrivit unei informaţii de ultimă oră, procurorul şi criminaliştii i-au prins pe criminalii de la Pecica, la câteva ore după producerea crimei, în plină noapte. Ei au fost ridicaţi de acasă şi arestaţi. Este vorba de două cunoştinţe ale femeii, cu care discuta deseori. Criminalii au pătruns în casa victimei prin geamul din spate, iar cioburile (ca să ascundă urmele efracţiei) le-au măturat şi le-au ascuns în şopru. Vom reveni cu amănunte.

Numărul persoanelor moarte prin violenţă se ridică deja la unsprezece, în luna ianuarie!

Tragedie la Şicula. Un bărbat în vârstă de 36 de ani şi-a strangulat iubita cu 18 ani mai tânără, apoi s-a spânzurat în cocină. Drama s-a produs sâmbătă noaptea. Primul a fost descoperit cadavrul bărbatului, de către mama sa, care constatase că fiul nu hrănise animalele din ocol. Bătrâna a suferit un şoc – a intrat în casă, s-a culcat şi timp de două ore nu s-a mişcat din pat. A fost găsită cu două ore mai târziu, de o soră, care abia a reuşit să scoată două cuvinte de la ea. În camera bărbatului a găsit sânge şi, căutându-l, a dat peste el în cocină. Femeia a leşinat de groază şi abia după ce şi-a revenit a fost alertată poliţia.
Poliţiştii au descins la faţa locului în ideea că au de-a face cu un caz clasic de suicid. Bărbatul a lăsat un bilet, pe o factură de telefon mobil, adresat mamei sale: „În sfârşit s-a realizat problema, ai scăpat de noi, nu-ţi vom mai sta în cale.” Tot pe bilet îi scria unui frate al său căruia îi încredinţa copilul din primul său concubinaj, rămas acum orfan de tată.
Numai că ofiţerului criminalist i-au dat de bănuit petele de sânge din camera bărbatului. A urmărit dâra şi a găsit, pe scările care duc spre podul casei, cadavrul fetei de 18 ani, poziţionat cu picioarele spre uşă şi cu capul în jos. Sângele se prelingea dintr-o lovitură pe care fata o avea în creştetul capului. La autopsia care se va realiza astăzi se va stabili dacă fata a fost întâi strangulată sau lovită.
Poliţia a concluzionat că este vorba despre o crimă pasională, urmată de sinuciderea ucigaşului. Cazul este instrumentat de procurorul criminalist Cristian Lazăr. Cei doi s-au cunoscut în Salonta, unde el lucra ca muncitor în construcţii la firma fratelui său, unde potrivit neamurilor câştiga aprox. 3000 de lei lunar. Se pare că discuţiile legate de relaţia sa cu fata porneau tocmai de la faptul că bărbatul lucra şi câştiga bine, iar tânăra era acuzată că abuzează de banii săi şi îi cheltuieşte inutil. Un prieten al bărbatului ne-a declarat că ucigaşul se simţea nesigur pe relaţie şi se considera vrăjit, urmând să meargă la un călugăr care să îi dezlege vraja. Se gândea de mai multă vreme la sinucidere, sătul de suişurile şi coborâşurile din viaţa sa.

La Pecica, aseară, o bătrână a fost găsită în patul ei moartă. Avea 85 de ani. Cadavrul era legat pe faţă, nas şi gură cu un fular, cu un nod la spate. Peste faţă avea aşezată o perină. Fereastra încăperii era acoperită cu o pătură. „Toate semnele indică faptul că este vorba de un omor” – ne-a declarat procurorul criminalist Cristian Lazăr, care abia apucase de sistematizat datele omorului de la Şicula, când a fost anunţat despre crima de la Pecica.
La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, formată din procurori şi poliţişti criminalişti. Victima este de condiţie medie. Trăia singură. A fot văzută ultima oară sâmbătă după-amiaza, de fiul său care îi ducea mâncare. Casa nu era răvăşită, dar există semne că s-ar fi încercat incendierea ei în scopul disimulării omorului.
Crima s-a produs în zona Cocota (str. 314). Victima se numeşte Persida Vulpe. Potrivit primelor bănuieli, crima ar putea fi comisă de infractori voiajori. "De două-trei luni, de când a reînceput exodul spre casă al şmecherilor, dinspre Occident. De atunci numărul infracţiunilor s-a înmulţit, sunt multe spargeri, de case şi de magazine. În ultimii patru ani, la Pecica am avut doar crima pasională de anul trecut, şi aceea pentru că bărbatul şi-a pierdut cumpătul, nu pe un fond conflictual prealabil. Situaţia ne îngrijorează", ne-a declarat primarul interimar al oraşului, Petru Antal.
Numai în luna ianuarie, în judeţul Arad au murit şapte oameni, în urma a patru crime. Alte patru persoane au fost găsite decedate în condiţii suspecte.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro