Stire

Săptăm?nă decisivă pentru UTA!

26.01.2009 ⋅ 0 comentarii

În aproximativ o săptămână, gruparea arădeană îşi va afla soarta. UTA se află la limită în ceea ce priveşte supravieţuirea în fotbalul românesc, şansele ca echipa arădeană să nu-şi poată relua activitatea în eşalonul doi fiind foarte mari din cauza lipsei unui finanţator şi a datoriilor destul de mari. 
Reveniţi din vacanţă la începutul săptămânii, jucătorilor li s-a comunicat că până în 31 ianuarie vor afla dacă Bătrâna Doamnă va avea parte de finanţare sau dacă va fi aruncat prosopul. Autorităţile locale, prin preşedintele Consiliului Judeţean, au comunicat că există posibilitatea ca un grup de oameni de afaceri din Italia să preia clubul, într-un parteneriat cu oficialităţile arădene, dar deocamdată nu s-a întâmplat nimic concret. În plus, neoficial există zvonuri care arată că varianta investitorilor italieni nu mai este de actualitate, însă nu sunt confirmări oficial în acest sens. 
Echipa s-a antrenat în ultimele zile, însă sub comanda lui Ionuţ Chirilă au apărut mai mulţi juniori din propria pepinieră, alături de aproape toţi fotbaliştii care au făcut parte din lot în turul campionatului. Dintre ei, Toc, Roszel, Chiţa, Ibeh, Huţan, Florin Dan, Lucian Todea, Mihuţ şi Hidişan au fost declaraţi deja liberi de contract, alţi cinci-şase jucători urmând să beneficieze de acelaşi statut în cursul săptămânii viitoare. Cu toate acestea, datorită ultimelor promisiuni, Fl. Dan, Huţan,       L. Todea şi Mihuţ continuă să se pregătească la Arad, în aşteptarea clarificării situaţiei ori a altor oferte.    Din punct de vedere financiar, UTA este blocată. Deja a avut parte de o dublă neprogramare pentru meciul din prima rundă a returului, cu FCM Târgu Mureş, pentru datorii către clubul Steaua şi fostul director, Marian Spiru. Pentru a avea posibilitatea să joace, Bătrâna Doamnă trebuie să achite 219.000 euro grupării Steaua în contul transferului de acum un an al atacantului Dorel Zaharia, dar şi 36.000 de euro către Marian Spiru. În plus, clubul datorează patru salarii jucătorilor, iar în 15 februarie va deveni scandent şi cel pe luna ianuarie, iar pentru a nu avea parte de alte neprogramări, UTA trebuie să plătească şi aceste salarii, care se ridică la 535.000 euro. Apoi, există datorii către stat, pentru care s-au blocat conturile bancare şi s-a dispus sechestru, dar şi spre alţi furnizori, care au acţionat clubul în instanţă. În total, numai pentru a se putea alinia la startul returului, UTA are nevoie de circa 700.000 de euro, însă costurile pentru partea a doua a sezonului sunt mult mai mari.   În cazul în care nu se vor identifica resurse pentru plata datoriilor către Steaua şi Marian Spiru, dar şi pentru salariile restante, indiferent că este vorba despre actuali sau foşti jucători, UTA nu va juca în prima etapă a returului. Dacă nici până cu 24 de ore înainte de etapa a doua a returului nu se plătesc datoriile, iar echipa arădeană nu va putea susţine nici acel meci, UTA va fi retrasă din campionat şi retrogradată în Liga a III-a, de unde ar urma să-şi reia activitatea din vară, dar numai după plata datoriilor. Altfel, se riscă o nouă retrogradare, în Liga IV. Sigur, există şi varianta obţinerii unor noi termene de plată din partea celor cărora UTA le datorează bani, dar numărul lor este mare şi este greu de crezut că oficialii clubului vor ajunge la acorduri cu Steaua, Spiru, foşti şi actuali jucători în acelaşi timp, fără ca aceştia să aibă garanţii minime că va exista un finanţator care să le plătească banii.

Sursa: Observator.info

Autor: Sebastian Şiclovan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro