Stire

Datele scadente pentru plata impozitului pe venit

27.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Până la sfârşitul lunii se mai pot depune la trezorerii cererile pentru opţiunea de a determina venitul net în sistem real, odată cu declaraţia privind venitul estimat.
În ceea ce priveşte depunerea cererii pentru renunţarea în anul 2009 la opţiunea de determinare a venitului net în sistem real, depunerea declaraţiei privind impozitul pe veniturile cu regim de reţinere la sursă, pe beneficiari de venit, precum şi a declaraţiei anuale de venit pentru asociaţiile fără personalitate juridică se va putea face până la data de 15 martie.
Depunerea cererii privind destinaţia sumei reprezentând până la 2% din impozitul pe venitul anual şi deducerea cheltuielilor efectuate pentru economisirea în sistem colectiv pentru domeniul locativ, depunerea declaraţiei privind activităţile agricole impuse pe bază de norme de venit şi a declaraţiei privind veniturile estimate pentru asocierile fără personalitate juridică, constituite între persoane fizice se vor efectua până la data de 15 mai.
Efectuarea plăţilor anticipate aferent trim. II 2009 se vor face până la 15 iunie, impozitul reţinut pe venituri se va face până la data de 30 iunie, iar efectuarea plăţilor anticipate aferent trim.III 2009 se va face până la 15 septembrie.
Data limită pentru plata anticipată aferentă trim. IV 2009 este 15 decembrie.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro