Stire

Aproape 111.000.000 de lei pentru 5 tronsoane de drum

27.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Vineri, pe masa de lucru a consilierilor judeţeni se vor afla 5 proiecte de hotărâre privind aprobarea documentaţiilor tehnice de execuţie, care vizează  reabilitarea şi modernizarea unor tronsoane de drum pentru un transport facil şi modern nu numai pentru locuitorii din zonă, dar şi pentru cei care tranzitează zonele vizate. Tronsoanele de drum pregătite pentru modernizare sunt DJ 682A Tisa Nouă-Cruceni, DJ 609A Labaşinţ-Şiştarovăţ, DJ 763A Târnăviţa-Hălmăgel, DJ 682C Vladimirescu-Horia şi DJ 709 Arad-Seleuş.
„Pentru lucrările de reabilitare şi modernizare a drumurilor menţionate anterior din bugetul Consiliului Judeţean este necesară suma de 110.719.027 lei. Într-o  primă fază, în şedinţa de Consiliu Judeţean se vor supune aprobării documentaţiile tehnice, în vederea executării, urmând ca în funcţie de fondurile pe care le vom primi de la bugetul de stat să stabilim efectiv modul de lucru”, a declarat Nicoale Ioţcu, preşedintele Consiliul Judeţean.
Lucrările la DJ Tisa Nouă-Cruceni  se vor întinde pe o porţiune de 3,1 km. Se doreşte ca prin modernizarea acestui tronson să se decongestioneze traficul greu dinspre Lipova spre Timişoara, prin ocolirea municipiului Arad. Pe tronsonul Târnăviţa-Hălmăgel se va interveni pe o lungime de 5,8 km, pentru a se face legătura dintre judeţul Arad şi Hunedoara. În ceea ce priveşte modernizarea DJ Vladimirescu-Horia, se va moderniza pe o lungime de 4,7 km. Modernizarea are ca obiectiv decongestionarea traficului pe DN 7 la intrarea în municipiul Arad.  O lucrare de amploare se va efectua pe o porţiune de 38,4 km, pe DJ 709 Arad-Seleuş. Este un tronson important deoarece asigură leagătura cu staţiunea Moneasa.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro