Stire

Criminalii bătr?nei din Pecica au fost prinși. Pentru a șterge urmele, au vrut să incendieze cadavrul!

27.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Criminalii bătrânei din Pecica găsită moartă în casă, legată la gură și cu o perină pe față, au fost găsiți la scurt timp de la descoperirea cadavrului. Este vorba de doi concubini, Ioan Liptac și Marinela Baci, în vârstă de 34 respectiv 27 de ani, care locuiesc în apropierea casei bătrânei. Localnicii din Pecica s-au îngrozit la auzul veștii morții violente a Persidei V., oribila crimă băgând groaza mai ales în femeile în vârstă care locuiesc singure și care spun că nu au pus geană pe geană de când au aflat ce s-a întâmpat.

Duminică după-masa băiatul bătrânei, ultima persoană care a văzut-o în viață cu o zi înainte,  a venit în vizită, găsind-o fără suflare în pat cu un fular legat peste gură și cu o perină pe cap. Geamul era acoperit cu o pătură iar prin încăpere existau semne cum că s-ar fi încercat incendierea casei.
La doar câteva ore de la descoperirea crimei, echipa operativă din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, condusă de procurorul Cristian Lazăr, împreună cu comisarul șef Teodor Pană, subcomisarul Cosmin Mihale și polițiștii de la Criminalistică în colaborare cu polițiștii din Pecica au reușit reținerea criminalilor. Nu a fost deloc ușor mai ales că autorii omorului au încercat să-și șteargă toate urmele. Și totuși, au avut mici scăpări care i-au dat de gol.

Anchetatorii au creat un cerc de suspecți format din persoane cu antecedente penale. Toate indiciile au dus la cei doi concubini, ambii recidiviști făcând închisoare pentru furt, dar care nu și-au recunoscut din prima fapta. Ajunși la domiciliul celor doi, polițiștii și procurorii au găsit-o acasă doar pe femeie, aceasta spunând că concubinul ei este plecat. De fapt, acesta se afla ascuns într-o ladă de lenjerie  de la marginea unui pat. Nu a rămas mult acolo căci a fost descoperit, iar cei doi au fost audiați. Nu au vrut să recunoască mai ales că bărbatul își amenințase concubina că dacă suflă o vorbă o omoară, însă până la urmă a cedat psihic spunând chiar el adevărul.

Ieri de dimineață, criminalii au fost aduși la locuința bătrânei unde au fost întâmpinați de vecinii indignați și fiul îndurerat. Aici au povestit cu seninătate, pas cu pas, cum au procedat. Cei doi au mărturisit că în cursul zilei de sâmbătă au pătruns de două ori în casa bătrânei. Prima dată au sărit gardul, au demontat geamul de la ușa din hol pentru a o putea deschide și după ce au zărit-o pe femeie uitându-se la televizor au intrat în cămară. De aici au luat jumătate de pui, niște cârnați, o sticlă de ulei și mai multe kilograme de zahăr, alimente  pe care le adusese fiul bătrânei cu o zi în urmă, după care au plecat acasă fără ca bătrâna să-și dea seama că a fost prădată de hoți. Nu a durat mult și în miez de noapte cei doi s-au întors la locul faptei cu gândul de a fura niște bani pe care auziseră că bătrâna i-a obținut din vânzarea unui lot de pământ. Au intrat în casă pe poarta pe care au lăsat-o descuiată și au început să cotrobăie în cameră în căutarea celor o sută de milioane.
Între timp bătrâna, auzind zgomote, s-a trezit, iar Ioan Liptac a lovit-o peste cap după care a legat-o la gură și i-a pus o perină peste față, gest care i-a provocat moartea prin asfixiere mecanică. Pentru a-și șterge urmele, cei doi au încercat să dea foc locuinței dar nu au reușit. Au plecat liniștiți acasă unde și-au incendiat mănușile cu care au furat și papucii și apoi au așteptat să vadă ce se întâmplă. Mai mult, la îndemnele concubinului, Marinela a trecut duminică seara pe lângă casa victimei pentru a vedea care este atmosfera. Întrebați de anchetatori de ce au intrat peste femeie în casă și au omorât-o, cei doi au declarat că din cauza „foamei”, nu mai aveau ce să mănânce. Localnicilor le vine greu să creadă acest lucru, unul dintre ei spunând că Ioan Liptac mai muncea la el cu ziua pe o sumă frumușică, însă după ce lua banii își petrecea următoarele zile în birt, alături de concubină, cu care avea niște scandaluri de pomină. Cei doi au împreună o fetiță de doi anișori care a fost preluată ieri de Protecția Copilului pentru a fi dusă într-un centru de tip familial, mama dându-și acordul pentru acest lucru.

Sursa: Observator.info

Autor: Ana Maria Cantea ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro