Stire

ANI acuză rectorul că nu şi-a declarat două firme, rectorul spune că nu avea cum să declare nişte firme care nu funcţionează

28.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a emis un comunicat de presă prin care informa că a sesizat Parchetului faptul că rectorul Universităţii „Aurel Vlaicu”, prof. univ. dr. Lizica Mihuţ nu şi-a trecut în declaraţia de avere faptul că este acţionar la două firme. „Nu a menţionat calitatea de asociat în cadrul societăţilor “Romanian Insurance Broker” S.R.L. şi “Direct Plus TV” S.R.L.” – se arată în comunicatul ANI, iar instituţia a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad să verifice dacă această omisiune poate fi considerată fals în declaraţii.
Rectorul Lizica Mihuţ a formulat ieri o contestaţie faţă de punctul de vedere al ANI, arătând că nu a realizat niciun fel de venituri sau nu a efectuat tranzacţii prin intermediul societăţii Romanian Insurance Broker SRL, iar Direct Plus TV SRL nu a desfăşurat niciun fel de activitate de la înfiinţare până în prezent, aşa cum reiese din documentul eliberat de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Arad.  “Având în vedere că cele două societăţi în legătură cu care susţineţi că mă fac vinovată de faptul că nu le-am menţionat în Declaraţia de Avere nu au produs niciun profit (asta înţeleg eu prin Declaraţia de Avere), şi deci nu s-au aflat în conflict de interese cu instituţia pe care o reprezint, vă rugăm să reanalizaţi soluţia pe care aţi adoptat-o deoarece nu pot fi suspectată de rea-credinţă, deoarece am înfăţişat cu responsabilitate şi în deplină transparenţă toate veniturile pe care le-am obţinut ca urmare a unei munci asidue pe care am desfăşurat-o de-a lungul întregii mele existenţe” – se arată în contestaţia rectorului Lizica Mihuţ.În acelaşi timp, societatea Romanian Insurance Broker SRL a adresat ANI o notificare încă în data de 14 noiembrie 2008, prin care explică situaţia firmei şi faptul că rectorul Lizica Mihuţ nu a beneficiat vreodată de foloase materiale de pe urma respectivei societăţi.Doamna Mihuţ susţine că au existat mai multe reclamaţii care o vizează, depuse de Eugen Rovenţa, cel care a ocupat pentru scurt timp poziţia de rector al Universităţii, până în momentul în care Senatul l-a destituit. „Noi am făcut un fond de burse şi toţi cei care ne calomniază să reţină că vor trebui să răspundă pentru declaraţiile lor. Îi vom acţiona în instanţă iar cu banii câştigaţi vom sprijini şcolarizarea studenţilor fără posibilităţi materiale” – a precizat d-na Mihuţ.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro