Stire

Senegalezele ICIM-ului s-au acomodat rapid

29.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Ajunse la Arad în cursul dimineţii de marţi, cele două baschetbaliste s-au acomodat neaşteptat de repede şi bine cu noua echipă, Kine şi Sene fiind dornice să muncească cât mai mult la antrenamente

Marţi seară, senegalezele Kine Kane Fatou şi Ndeye Sene au luat parte la primul antrenament alături de noile lor colege. Sub comanda antrenorului Dan Moraru, cele două baschetbaliste s-au împrietenit deja cu celelalte jucătoare şi sunt foarte mulţumite de primirea şi condiţiile de la ICIM. Deşi au ajuns în Arad de abia marţi dimineaţă, Kine şi Sene sunt pline de viaţă, optimiste şi dornice de muncă. Singura problemă a celor două este temperatura scăzută: “Totul e OK, fetele ne-au primit foarte bine, singurul lucru ce nu ne place este frigul de aici”, au spus cele două după şedinţa de pregătire. Kine, deja obişnuită cu atmosfera şi cu majoritatea colegelor, de pe vremea când a câştigat titlul cu echipa arădeană, în sezonul 2005/2006, a recunoscut că a fost intermediara transferului la Arad a colegei şi conaţionalei sale: “Am vorbit cu ea, i-am vorbit despre echipă şi am convins-o să se transfere la ICIM. Mă bucur că m-am întors la ICIM Arad, mi-a fost dor de fete, le cunosc de fapt pe toate, în afară de Pavel şi junioare. Cel mai mult mi-a fost dor de caşcavalul pane, de domnul bucătar, de domnul Faur, de Marcel, de tot… Am venit aici pentru că am fost sunată de Marcel şi am acceptat imediat să mă întorc, nu a fost niciun fel de problemă. Obiectivele mele sunt să câştigăm cât mai multe meciuri în acest sezon şi anul viitor să obţinem titlul”, a spus Kine, după primul antrenament.

Frigul, singurul inamic al perlelor
Chiar dacă s-au despărţit de familii şi prieteni, cele două senegaleze sunt concentrate doar asupra pregătirilor cu echipa de club. “Eu am prieten un Qatar, tot baschetbalist şi el, iar colega mea, Sene, este proaspăt măritată”, ne-a spus Kine, care are 23 de ani, 1,93 metri şi joacă pe postul de pivot. Ndeye Sene, declarată în 2008 cea mai bună jucătoare din campionatul Senegalului, fiind componentă de altfel şi a primei reprezentative, are 21 de ani, 1,68 metri şi poate juca pe poziţiile 1 şi 2. Ambele jucătoare provin de la campioana Senegalului, Saint - Louis Basket Club, Kine evoluând între timp, după plecarea de la ICIM şi în Elveţia, la Universite Neuchatel. Cele două jucătoare au efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la "Bioclinica", conducerea clubului arădean mulţumind pe această cale clinicii respective pentru sprijinul acordat. “Am auzit numai lucruri bune despre România şi despre noua mea echipă. Este prima mea zi la Arad, mă simt bine alături de colege. Este prima mea echipă din Europa şi sper să joc cât mai tare şi bine, pentru a putea să am perspective pe viitor. Cred că mă voi integra repede la ICIM, pentru că este un colectiv bun şi care m-a primit foarte bine”, spune Ndeye Sene.

Sursa: Observator.info

Autor: Sorin Haut ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro