Stire

Sindicaliştii sunt fermi: ?Solicităm aplicarea legii, nu avem ce negocia!?

29.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Liderii sindicatelor din Educaţie nu doresc decât aplicarea legii, votată în unanimitate de parlamentari, anul trecut. Aceştia au declarat că s-au săturat de promisiunile făcute în perioada premergătoare alegerilor, iar acum guvernanţii şi-au uitat promisiunile.
„Ceea ce ne nemulţumeşte pe noi este faptul că toate guvernele care s-au perindat până acum au fost de acord cu măririle salariale doar în campanie, apoi au uitat de noi. Sunt nedumerit de modul în care se schimbă deciziile – odată au zis că mărirea se aplică în întregime, odată eşalonată, apoi au spus că vor îngheţa salariile bugetarilor”, explică Dănuţ Ieneşescu, liderul Sindicatului Democratic din Învăţământul arădean. De asemenea liderul SDÎ a spus că în mod normal, în cazul în care salariile vor fi îngheţate, salariile din învăţământ tot ar trebui majorate conform legii salarizării care nu a fost încă pusă în aplicare. Ieneşescu spune că ar trebui îngheţate şi preţurile la utilităţi şi la alimente – „Dacă ne îngheaţă salariile însă vor continua să scumpească utilităţile, alimentele, produsele de consum este clar că va scădea şi puterea de cumpărare”
Nici protestele promise în toamnă nu au fost uitate de către sindicalişti. „Dacă într-adevăr se va ajunge la o îngheţare a salariilor cadrelor didactice, atragem atenţia că protestul nostru este doar suspendat şi nu vom ezita să intrăm în grevă generală”, explică liderul SDÎ Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro