Stire

Pieţele arădene - pline de produse importate

29.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Cumpărăturile pe care le fac oamenii, atât din supermarket-uri, cât şi din pieţe dau bătăi de cap producătorilor. La capitolul „produse din import”, pieţele arădene stau cel mai bine. Oamenii aproape că nu mai au de ales şi se conformează să cumpere fructe aduse din alte ţări, chiar dacă sunt mai scumpe şi de multe ori nu au gust. În acelaşi timp, fructele şi zarzavaturile româneşti sunt pe cale de dispariţie, pentru că tot mai multă lume cumpără produse importate, încurajând astfel diminuarea pe piaţă a celor tradiţionale.

Petru: „Obişnuiesc să cumpăr fructe din import, mai ales în perioada de iarnă. Însă le prefer pe cele tradiţionale: mere, pere, gutui, şi celelalte fructe. Dar, m-am conformat şi cumpăr ce e mai frumos de pe piaţă”.

Viorica Beldea: „Fac piaţa zilnic, iar fructele nu lipsesc din cumpărăturile pe care le fac, pentru că din fructe ne luăm vitaminele. Prefer fructele noastre, pentru că nu sunt tratate sau crescute forţat, cum sunt celelalte, dar sunt şi fructe care nu sunt specifice ţării noastre şi de care nu mă pot lipsi, cum ar fi: grapefuitul, mandarinele, portocalele.
Lina: „Piaţa e plină de fructe exotice: kiwi, ananas, pomelo, şi tot felul de astfel de fructe, de care înainte nici nu auzisem, dar să mai şi mâncăm. Dar, bineînţeles că lumea e liberă să aleagă, însă eu prefer fructele noastre tradiţionale pentru că sunt mai gustoase. Chiar şi la preţ sunt mai rezonabile, dar şi mai sănătoase”.

Domnica: „Cumpărăm foarte mult mere, dar nu de import, ci de la noi din ţară. Toate cumpărăturile le fac de la ţărani, pentru că sunt sigură că fac alegearea cea mai bună. Sinceră să fiu, merele şi perele din import, dar şi celelalte fructe mi se pare că au gust de medicamente. Cumpăr doar dacă nu am încotro, pentru că nu pot să stau fără fructe în casă”.

Sursa: Observator.info

Autor: Nicoleta Boşnigeanu ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro