Stire

Cei care ?şi caută un loc de muncă vor avea la dispoziţie 10 burse organizate de AJOFM, ?n municipiu şi judeţ

31.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Pentru anul 2009, planul A.J.O.F.M. Arad cuprinde următoarele 10 evenimente destinate informării, medierii şi consilierii agenţilor economici, a şomerilor precum şi a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă: în data de 20 martie va avea loc « Bursa Muncii » la Chişineu-Criş, în 17 aprilie « Bursa Generală » de la Arad, în data de 15 mai « Bursa Muncii » de la Lipova, în 5 iunie, «  Bursa elevi şi studenţi » la Arad, în 26 iunie « Bursa rromilor », desfăşurată tot la Arad, în 24 iulie « Bursa Muncii » la Ineu, în 21 august « Bursa tinerilor postinstituţionalizaţi », ce va avea loc la Arad, în 25 septembrie « Bursa absolvenţilor », la Arad, în 23 octombrie « Bursa Muncii » la Chişineu- Criş, iar în 20 noiembrie « Bursa Muncii » care se va desfăşura la Arad.                
În contextul Planului de activitate EURES România pentru perioada 2007-2010, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad  organizează în perioada 11-13 februarie 2009 o întâlnire bilaterală româno-maghiară, eveniment menit să identifice surplusul şi lipsa forţei de muncă pentru regiunea de frontieră cu Ungaria şi să promoveze schimbul de bune practici între cele două ţări în ceea ce priveşte activitatea EURES. Obiectivul acestei întâlniri îl constituie stabilirea fluxurilor de mobilitate la frontieră, prin monitorizarea schimbului de lucrători în zonele de graniţă.
Activităţile care se vor desfăşura în cadrul acestui atelier de lucru vor include : analiza, monitorizarea şi prognoza viitoarelor evoluţii pe piaţa muncii din regiunile de frontieră. Vor fi evaluate progresele realizate şi paşii de urmat în cadrul proiectului, având în vedere cele două întâlniri dintre consilierii EURES români şi maghiari care au avut loc în cursul anului 2008. 
La acest eveniment şi-au anunţat participarea consilieri EURES din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din Agenţiile Judeţene Pentru Ocupare şi Formare Profesională: Arad, Satu Mare, Timiş, Maramureş, Bihor, Covasna, Harghita, Mureş precum şi reprezentanţi ai Centrului Regional pentru Probleme de Muncă Bekes (Ungaria).

Sursa: Observator.info

Autor: (N.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro