Stire

Afaceri care ?nfloresc c?nd oamenii nu au bani: casele de amanet

31.01.2009 ⋅ 0 comentarii

Criza sporeşte numărul clienţilor caselor de amanet. Cu bani tot mai puţini în buzunare, oamenii renunţă întâi la obiectele de lux, mai ales la bijuteriile din aur. Foarte mulţi nu reuşesc să îşi recupereze inelele sau lănţişoarele  şi sunt nevoiti să renunţe la podoabele care de foarte multe ori sunt moştenire de familie.
În timp ce multe firme îşi închid porţile din cauza crizei financiare, casele de amanet au devenit o afacere profitabilă. Gramul de aur, de 14 sau 18 karate, se amanetează cu 35-45 de lei iar clientul trebuie să plătească un comision de 0,3 până la 0,6 la sută ca să-şi recupereze bijuteriile.
Cristian Rada, patronul unei case de amanet, spune că are clienţi, oameni cu bani şi maşini scumpe, care au nevoie de lichidităţi dar şi familii care amanetează lănţişoarele sau cerceii copiilor, pentru că nu mai au bani. Amanetul îi ajută pe oameni să obţină rapid lichidităţi.
Nicoleta Danci, vânzătoare, povesteşte că a primit la ament şi un lănţişor de peste 100 de grame dar şi verigheta unui pensionar care dorea să aibă bani de pâine. Clienţii care nu îşi pot recupera bijuteriile după prima lună pot fi păsuiţi. Asta, dacă achită comisionul casei de amanet. Altfel, oamenii îşi pierd definitiv bijuteriile.

Sursa: Observator.info

Autor: (F.G.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro