Stire

Izolaţia termică a locuinţelor va atrage materiile prime ale firmelor producătoare de materiale de construcţii

05.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Firma SC Meister SRL a luat fiinţă în data de 13 februarie 2005, iar ca obiect de activitate are fabricarea materialelor de construcţie şi finisaj, începând de la cele interioare până la cele exterioare. Firma are trei asociaţi şi în total 50 de angajaţi. Procedeul tehnologic folosit, reţetele şi materiile prime folosite sunt de provenienţă germană, iar produsele sunt executate sub marca Von Meister.
Ideea înfiinţării acestei firme a venit în urmă cu 14 ani şi i-a aparţinut lui Marian Melinte: „De fiecare dată când se renova ceva vedeam grămezi de nisip în faţa blocului şi am constatat că în ţările occidentale aceste produse, inclusiv nisipul era procurat gata ambalat. Atunci m-am gândit că şi la noi se va aplica această metodă  peste ani de zile  şi aşa a şi fost. A devenit o afacere. M-am informat, am căutat parteneri şi am început să avem activitate. E adevărat că după 10 ani după ce mi-a venit ideea am pus-o în practică”.
Preţurile produselor sunt cu 30% mai mici faţă de produsele similare ale altor firme şi asta pentru că în cazul firmelor mari se plăteşte şi brandul.
„Pentru că suntem producători, e firesc să avem cele mai avantajoase preţuri. De asemenea avem contracte atât pentru furnizarea utilităţilor, cât şi pentru furnizarea materiilor prime direct cu producătorii externi şi interni. Astfel, atât cât costurile materiilor prime sunt mici pe piaţă, şi costul produsului finit pe care noi îl producem este scăzut”,susţine Marian Melinte, administrator SC Von Meister SRL. 
De la înfiinţare şi până în prezent firma a înregistrat un trend ascendent, iar pentru menţinerea stabilităţii, conducerea a luat şi o serie de măsuri anti-criză. Pentru început s-a investit foarte mult în reutilare şi s-a mărit productivitatea muncii. „Faţă de primăvara anului trecut avem o productivitate de trei ori mai mare, cu aceleaşi costuri de producţie. În acelaşi timp am fost nevoiţi să oprim procesul de angajări, pentru că eram obişnuiţi ca în fiecare an să facem noi angajări. La disponibilizări nu am recurs şi nu cred că va fi nevoie să reducem din personal pentru că am îngheţat salariile şi vom încerca să menţinem vânzările, chiar dacă nu suntem prezenţi pe toată piaţa din România”, a mai spus Marian Melinte.
Firma încearcă să depăşească cifra de afaceri de anul trecut şi în acelaşi timp îşi face prezenţa la toate târgurile desfăşurate în domeniu, inclusiv la cele din Ungaria. Un atu este acela că o mare parte a profitului este îndreptată spre departamentul de imagine.
„ Investim şi în acţiuni culturale, iar în prezent suntem sponsorii unei formaţii de muzică şi dans, care poartă şi numele firmei „ Von Meister Club”.
Începând cu această primăvară, firma va da drumul unei linii de lavabile, produsele şi reţetele având licenţă germană. Materiile prime vor fi din import, mai puţin cimentul şi nisipul. Numărul clienţilor s-a menţinut comparativ cu anii anteriori în proporţie de 98%, însă ponderea vânzărilor a înregistrat o uşoară scădere.
Firma are certificat pentru managemenul mediului, dar şi al calităţii, de unde şi motivul că a reuşit să se menţină. „Raportul calitate-preţ ne-a făcut să ne menţinem şi să creştem pe piaţa materialelor de construcţii, chiar dacă sunt prezenţi pe piaţă factori foarte puternici. Unele firme mari au probleme foarte serioase pe piaţă pentru că au şi credite mari, lucru care nu se întâmplă în cazul societăţii nostre. În acest fel, ei sunt obligaţi să mărească preţul sau să umble la calitatea produselor, iar noi tocmai asta vrem să evităm”.
Din câte ştiu eu pe masa guvernului există un lucru în proiect care va implica un proiect de izolaţie termică a locuinţelor, care în opinia mea se va derula prin asociaţiile de locatari, în sensul că vor avea posibilitatea să acceseze anumite fonduri guvernamentale, în vederea izolării termice a blocurilor. Acest lucru va atrage implicit materii prime şi manoperă. Având în vedere că în proporţie de 80% din locuinţele construite în anii anteriori nu sunt izolate, cu siguranţă vom fi solicitaţi, iar piaţa materialelor de construcţii, cât şi cea a manoperei va creşte”,a încheiat Marian Melinte, administrator SC Meister SRL.

Sursa: Observator.info

Autor: (N.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro