Stire

Patriciu investeşte ?n imobiliare la Arad!

05.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Omul de afaceri Dinu Patriciu a preluat compania Fabian, unul dintre marii jucători pe piaţa imobiliară arădeană. Fabian dezvolta un proiect local de cartier de locuinţe în municipiul nostru, dar din pricina crizei financiare proiectul intrase în conservare. 
Datoriile nete ale Fabian România se ridică la 76,1 milioane de euro, potrivit datelor anunţate de companie pe bursa de la Londra. Patriciu a cumpărat-o cu 50 de milioane de euro.
Fabian este implicată pe piaţa locală în 11 proiecte imobiliare, cu o valoare de piaţă estimată la finalul anului trecut la 138,3 milioane de euro.
Cele mai mari credite ale companiei au fost precontractate pentru dezvoltarea apartamentelor din cadrul ansamblului rezidenţial New Town din Bucureşti (19,4 milioane de euro) şi pentru achiziţia şi refinanţarea a două clădiri de birouri din Capitală, respectiv Băneasa Business Center (19,1 milioane de euro) şi Cascades Business Center (13,6 milioane de euro).
Finalizarea clădirilor de birouri Lakeview şi Romana Office este programată pentru anul viitor, în timp ce proiectele de ansambluri rezidenţiale din vestul ţării (Timişoara, Arad şi Satu Mare) au fost amânate până la îmbunătăţirea condiţiilor de pe piata rezidenţială. În acest moment, experţii lui Dinu Patriciu au apreciat că din cauza scăderii costurilor de construcţie, prin existenţa finanţării necesare, este o conjunctură prielnică pentru continuarea construcţiilor.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro