Stire

Agenda culturală a acestui an aduce arădenilor un nou festival, de muzică blues

06.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Arădenii vor avea parte în 2009 de evenimentele culturale organizate de Casa de Cultură a Municipiului Arad cu care s-au obişnuit deja din anii trecuţi dar şi de altele care vor fi inaugurate în acest an. Între 20 aprilie şi 20 mai va avea loc ediţia a III-a a Festivalului „Maratonul Lecturii-Luna plină de carte”. Aproximativ în aceeaşi perioadă, între 8 şi 10 mai, şirul evenimentelor cultural-artistice continuă cu a V-a ediţie a Festivalului de muzică folk „Folkfest”, care îl va avea drept coordonator pe Mircea Bodolan şi selecţioner pe Daniel Boric. După cum ne-am obişnuit, şi în acest an, „Folkfest”-ul îşi păstrează locaţia din Piaţa Avram Iancu.
Între 11 şi 21 mai se va desfăşura Festivalul de Teatru de Cameră şi Underground, în cinci locaţii: Teatrul Vechi, Sala Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, Teatrul de Marionete, Turnul de Apă şi Clubul Taboo. Cea de  a VII-a ediţie a Festivalului de Teatru Underground se poate lăuda cu o seamă de coproducţii teatrale, colaborări şi turnee. ”POONARC”, un spectacol de teatru dans, realizat prin colaborarea artiştilor americani şi români, va avea premiera în Underground. POONARC este un proiect al artistei Yoshiko Chuma, dansatoare, coregraf şi director al grupului ”The School of Hard Knocks “ grup câştigător al premiului Bessie,  acordat la New York pentru inovaţie şi  performanţă în dans. Alte instituţii care şi vor aduce aportul la buna desfăşurare a Festivalului de Teatru Underground prin colaborarea cu Casa de Cultură a Municipiului Arad sunt: Teatrul “Ioan Slavici”, Teatrul de Marionete şi Teatrul Mezzanine din Franţa.
Ediţia a III-a a Festivalului Rock pe Mureş (festival de muzică rock, unde vor fi invitate formaţii din  ţară şi străinătate şi are ca scop promovarea noilor trupe de rock şi a ultimelor apariţii în domeniu), va avea loc în perioada 22-24 mai, la Port Artur. Directorul artistic al acestui festival este Alex Ravenco şi unul dintre selecţioneri Daniel Boric. Cap de afiş al acestei ediţii, pe lângă alte nume mari ale rock-ului românesc, este formaţia Locatarii, născută dintr-un proiect muzical ce uneşte muzicieni de excepţie din Arad şi Timişoara. Organizatorii festivalului pregătesc pentru anul acesta o supriză publicului iubitor de rock. Pe scena festivalului va urca un nume de talie internaţională care nu a fost încă dezvăluit. 
 Între 29 şi 31 mai, în Arad se va desfăşura a II-a ediţie a festivalului dedicat skaterilor şi bikerilor, sub numele de “Graffiti Race”, care constă în organizarea şi controlul de graffiti din oraş, concurs pentru cea mai interesantă idee pentru graffiti, curăţarea clădirilor din centrul istoric şi propagandă de atitudine.
În luna august, între 17 şi 23, arădenii sunt invitaţi la “Zilele Aradului”, singurul eveniment cultural-artistic din această lună. Între 18 şi 20 septembrie va avea loc prima ediţie a Festivalului de filme de arhivă iar între 16 şi 18 octombrie se va desfăşura ediţia a II-a a Festivalului Etno Jazz. O noutate în ceea ce priveşte evenimentele culturale din acest an este Festivalul de muzică blues, care va fi inaugurat în luna noiembrie.
Din cauza reducerii bugetului, în acest an, Casa de Cultură a Municipiului Arad nu va mai participa, alături de Filarmonica de Stat Arad, la realizarea Festivalului de Muzică Vieneză. “Sunt două evenimente la care Casa de Cultură a Municipiului Arad nu mai participă, dar pe celălalt nu mi-l amintesc acum. Nu am renunţat la nicio activitate, doar că nu mai colaborăm la realizarea a două dintre ele” - a spus Ovidiu Balint, directorul Casei de Cultură a Municipiului Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: Corina Huţan ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro