Stire

Proiecte AJOFM Arad destinate creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă şi a calităţii serviciilor de ocupare

06.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Agenţia Judeţeanã pentru Ocuparea Forţei de Muncã Arad a demarat în parteneriat cu instituţii din România şi din strãinãtate diverse proiecte finanţate din fonduri europene în scopul creşterii gradului de ocupare a forţei de muncã  precum şi a formãrii profesionale continue a personalului instituţiei, având ca finalitate o mai bunã calitate a serviciului public de ocupare.
„Dintre proiectele finanţate de Comunitatea Europeanã deja câştigate, putem prezenta urmãtoarele câteva dintre proiecte: „Creşterea adaptabilitãţii şi a performanţelor tinerilor şomeri pentru integrarea pe piaţa muncii” – proiect finanţat din Fondul Social European, în cadrul programului POSDRU, în valoare de 174.976 euro. Obiectivul general al proiectului este creşterea mobilitãţii şi favorizarea liberei circulaţii a forţei de muncã tinere în spaţiul Uniunii Europene, pentru adaptarea la evoluţia pieţei forţei de muncã actuale. Un alt proiect este “Implementarea serviciilor de ocupare, IES” - proiect finanţat din FEDR, în cadrul programului INTERREG IV C. Acest proiect este implementat pe o perioadã de 3 ani de un consorţiu de 10 parteneri din mai multe state europene cu rol relevant în activitatea de ocupare a forţei de muncã. Obiectivul constã în îmbunãtãţirea politicilor de ocupare a forţei de muncã la nivel regional prin identificarea, schimbul şi transferul de bune practici între parteneri. Bugetul aferent AJOFM Arad în cadrul proiectului este în valoare de 75.379 euro.
 „Sã adaptãm! – pachet interactiv pentru corelarea eficientã între cererea angajatorului, competenţele capitalului uman şi oferta de formare profesionalã” este finanţat prin Programul pentru învãţarea pe parcursul întregii vieţi (LLP) din fondul Leonardo da Vinci, gestionat de agenţia naţionalã de resort din Spania. Acest proiect îşi propune transferul Metodei „Adaptem”, realizatã printr-un proiect anterior implementat de Partenerul Lider prin fondul ANCORA EQUAL cãtre alte instituţii interesate din diverse regiuni. Valoarea bugetului alocat AJOFM Arad în cadrul acestui proiect este de 19.686 euro”, susţine Mihaela Jude, purtãtor de cuvânt AJOFM Arad.

Sursa: Observator.info

Autor: (N.B.) ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro