Stire

Istoria recentă a Universităţii de Stat din Arad ? ?n volumul IX al Cărţii Universităţii

06.02.2009 ⋅ 0 comentarii

A apãrut volumul nouã din Cartea Universitãţii „Aurel Vlaicu”. În 620 de pagini (şi o anexã cu imagini) sunt surprinse cele mai importante evenimente din activitatea instituţiei de învãţãmânt superior arãdean, pe parcursul anului 2008.

Structurat pe XIX capitole, volumul cuprinde, în premierã, şi stenogramele şedinţelor Senatului Universitãţii. De asemenea, un spaţiu generos este destinat capitolului despre Eugen Rovenţa, care pentru un timp scurt a ocupat funcţia de rector. Capitolul respectiv cuprinde o prefaţã a prorectorului Alina Zamfir şi sistematizeazã scrisorile de avertizare primite din Canada în ceea ce priveşte activitatea lui Eugen Rovenţa.
Cartea Universitãţii puncteazã aspecte legate de activitatea de cercetare ştiinţificã a cadrelor didactice în anul universitar precedent; un raport de activitate referitor la activitãţile desfãşurate în perioada 2007-2008 privind procesul de învãţãmânt şi asigurarea calitãţii; aspecte referitoare la managementul strategic. Interesante sunt capitolele destinate activitãţii Ligii Studenţilor şi Asociaţiei Sportive a Universitãţii.
„Sã nu uitãm nicicând cã deasupra noastrã, a tuturor, se aflã Dumnezeu. Cã înainte de toţi şi de toate se aflã Dumnezeu! Sã spunem cã anul universitar precedent a constituit în multe privinţe lucrarea lui Dumnezeu. Universitatea „Aurel Vlaicu” nu a fost nominalizatã între cele zece universitãţi pilot evaluate de ARACIS , dar a reuşit ca nominalizarea sã se facã nu pentru 10, ci pentru 11 universitãţi. Şi este un fapt extraordinar. Desigur, aducem mulţumiri Ministerului Educaţiei şi Cercetãrii. Aducem mulţumiri Consiliului ARACIS. Dar mulţumirile trebuie sã le aducem, în primul rând, lui Dumnezeu. Studenţii reprezintã preocuparea noastrã fundamentalã. În evaluarea instituţionalã externã realizatã de ARACIS, studenţii şi-au exprimat direct opiniile despre cadre didactice, manifestând o deosebitã deschidere spre comunicare şi pentru un ÎMPREUNÃ ca profesiune de credinţã a Universitãţii” – se aratã în prefaţa lucrãrii, care este de fapt discursul doamnei rector la deschiderea anului universitar. 
Volumul al IX-lea din Cartea Universitãţii „Aurel Vlaicu” conţine imagini despre momente reprezentative din evoluţia învãţãmântului superior de stat arãdean, în anul universitar precedent: deschiderea anului universitar, vizita universitarilor din Cairo, discuţiile cu omul de afaceri Dinu Patriciu şi cu familia regalã, vizita academicienilor sârbi la Arad, omagiul adus foştilor rectori, târgul academic universitar, cursurile festive în sala neîncãpãtoare a Teatrului de Stat, activitatea sportivã, baza materialã.

Sursa: Observator.info

Autor: Andrei Ando ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro