Stire

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu: ??n zilele care urmează, voi propune Biroului Politic Central al PNL desemnarea unui nou preşedinte interimar la Arad!?

06.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Preşedintele interimar al liberalilor arădeni, Norica Nicolai, va fi înlcouită din funcţie, în zilele următoare. Aceasta pare a fi cea mai importantă concluzie a vizitei-fulger efectuată la Arad de către preşedintele PNL, fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu. Relaţiile nu tocmai bune între cele două personalităţi din cadrul PNL se pare că au determinat această schimbare, utilizându-se ca motiv principal absenţa implicării reale a Noricăi Nicolai în problemele filialei arădene a partidului. Noul preşedinte interimar al PNL Arad va fi cu siguranţă un arădean, a cărui identitate încă nu se cunoaşte pentru că urmează a fi stabilită în urma unor discuţii ulterioare între Tăriceanu şi câţiva dintre liberalii arădeni. În rest, Tăriceanu a abordat câteva subiecte naţionale, vizita lui fiind oarecum umbrită de lipsa de organizare şi comunicare a liberalilor, care au chemat presa cu două ore înaintea începerii conferinţei de presă.

A fost proclamat sfârşitul interimatului Noricăi Nicolai la conducerea PNL Arad
Ca un semn al conflictului dintre Călin Popescu Tăriceanu şi Norica Nicolai, preşedintele interimar al PNL Arad nu l-a însoţit pe liderul partidului în vizita făcută filialei pe care o conduce, deşi îşi anunţase prezenţa în Arad după data Delegaţiei Permanente, ce s-a desfăşurat în cursul zilei de miercuri. Relaţiile reci dintre cele două personalităţi marcante ale PNL ar fi determinate de criticile aduse de către Norica Nicolai politicilor întreprinse de anumiţi miniştri liberali. Cert este, însă, că preşedintele partidului a decis să o înlocuiască pe aceasta din poziţia pe care o ocupă în cadrul filialei PNL Arad, motivându-şi opţiunea prin lipsa de implicare a Noricăi Nicolai în campania electorală, aceasta candidând într-un colegiu din judeţul Călăraşi. „La Arad ştiţi bine că avem o organizaţie cu o conducere interimară. În zilele care urmează va trebui să propun spre aprobarea Biroului Politic Central al PNL, desemnarea unui preşedinte interimar şi al unui nou Birou Politic. Am venit să fac această discuţie pentru a lua pulsul colegilor, pentru a găsi cea mai bună propunere. Încă nu a fost schimbată Norica Nicolai, însă după cum ştiţi a ales cu câteva luni în urmă să candideze în Călăraşi, ori nu poţi să fii bucureştean, să fii interimar la organizaţia  din Arad şi să candidezi în judeţul Călăraşi. E un lucru care ne obligă la o soluţie mai bună”, este argumentul lui Tăriceanu care stă la baza demiterii Noricăi Nicolai.
„Soluţia mai bună” ar fi, conform liderului liberal, un interimat asigurat de către un arădean. Oricum, „aceasta nu va fi decât o conducere interimară, una veritabilă va  rezulta în urma  unei Conferinţe Judeţene de alegeri, şi este ceea ce le-am recomandat colegilor arădeni să facă, adică demararea cât mai curând posibil a procedurilor statutare pentru alegerea unei conduceri cât mai legitime. Atunci putem să dăm şi sarcini, dar şi să aşteptăm  rezultate”, a mai spus Tăriceanu. Noul preşedinte interimar al liberalilor arădeni va trebui să fie  „o personalitate din cadrul PNL Arad. Nu vă dau nume pentru că v-am mai spus la început, trebuie ca în urma discuţiilor pe care nu le-am iniţiat încă, să ascult diferite păreri şi apoi să fac o propunere în faţa Biroului Politic Central al partidului”, a dezvăluit preşedintele PNL paşii ce vor trebui să fie făcuţi pentru alegerea unui noi interimar pentru şefia filialei arădene.

Regretul procentelor de mai demult
Fostul premier liberal, ce nu a vizitat niciodată Aradul din această postură, a dezvăluit că îl leagă amintiri plăcute de oraşul nostru, de pe vremea când era şi el deputat de Arad, adică în primii ani de după Revoluţie. Tot atunci, îşi mai aduce aminte cu regret Tăriceanu, „în 1990, PNL Arad obţinea scorul doi pe ţară din cadrul partidului, în timp ce  azi este în ultima pătrime a clasamentului, cu mult sub media pe ţară. Mă mâhneşte pentru că eu cred că în Arad există un potenţial extrem de ridicat pentru noi, ca liberali, dar din păcate acest potenţial nu a ştiut să fie fructificat. Nu cred că este vina altor partide, trebuie să căutăm problemele la noi în curte”, este verdictul lui Călin Popescu Tăriceanu. În ideea unei activităţi politice mai eficiente, Tăriceanu le-a recomandat liberalilor arădeni să fie mult mai activi în ceea ce priveşte opoziţia faţă de partidele aflate la putere. Aceştia ar putea scoate în evidenţă nu numai greşelile guvernanţilor, „dar ceea ce este neuzual pentru un guvern, să arătăm unde au  promis şi unde sunt rezultatele, unde sunt angajamentele, unde sunt proiectele, cum le materializează. Este cel mai grav lucru şi cea mai mare discrepanţă pe care o semnalăm din 1990 încoace, între promisiunile electorale şi ce se întamplă acum,  cu actualul Guvern,” ar fi principala temă de opoziţie pe care liberalii arădeni ar putea s-o exploateze. În rest, Călin Popescu Tăriceanu a dorit să sublinieze rolul important al presei pentru creşterea popularităţii alegerilor pentru Parlamentul European, în rândul românilor, în ideea că tot mai multe aspecte din viaţa noastră de zi cu zi vor fi hotărâte mai degrabă la Bruxelles decât la Bucureşti. Liderul a făcut în acest îndemn deoarece îi este teamă de o prezenţă mult prea scăzută la alegerile din 7 iunie, disproporţionată faţă de importanţa scrutinului pentru români.

În absenţa liderului...
Relaţia lui Călin Popescu Tăriceanu cu presa arădeană a început cu stângul. Premierul era aşteptat să vorbească cu ziariştii la ora 18. La 18:10, acesta a intrat în sala de conferinţe, spunând pe un ton destul de iritat şi arogant că nu poate vorbi acum, ci doar după ce se va consulta cu liberalii arădeni, atunci când va putea răspunde la maximum trei întrebări. Asta în condiţiile în care, înainte cu 10 minute, am fost anunţaţi că Tăriceanu va disponibil pentru presă de două ori, prima dată în câteva minute, iar a doua oară pe la ora 20, după discuţiile din Biroul Permanent Judeţean. Lipsa de organizare la nivel înalt al liberalilor este cât se poate de îngrijorătoare pentru destinul electoral al acestora. Cel puţin în cazul filialei arădene, este un semn al absenţei liderului, adică al unui om în stare să capaciteze toate resursele partidului pentru a asigura reuşita deplină a unui eveniment, aşa cum este vizita preşedintelui partidului.

Sursa: Observator.info

Autor: Observator ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro