Stire

?nscrierea copiilor ?n clasa I trebuie făcută, pe c?t posibil, p?nă la data de 1 mai

07.02.2009 ⋅ 0 comentarii

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a transmis o notificare inspectoratelor şcolare judeţene potrivit căreia acestea vor informa părinţii în legătură cu necesitatea înscrierii copiilor în clasa I, pe cât posibil, până la data de 1 mai 2009. Intenţia MECI este de a prefigura cu o mai mare claritate numărul de elevi care vor începe şcoala în septembrie 2009, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru mişcarea personalului didactic. Inspectoratul Şcolar Arad va trebui să afişeze şi să publice lista posturilor/catedrelor vacante titularizabile, până la data de 22 mai 2009.
IŞJ Arad va trebui să se asigure că toate unităţile şcolare cunosc arondarea străzilor din fiecare localitate şi să transmită acestora obligaţia înscrierii cu prioritate a copiilor care locuiesc în apropierea şcolii şi ulterior, în limita locurilor disponibile, a celorlalţi solicitanţi. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare unitate şcolară va afişa până la data de 16 martie 2009, numărul de clase disponibil, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor. În plus, unităţile şcolare vor răspunde în scris şi în timp util tuturor solicitărilor de înscriere depuse de către părinţi. MECI mai solicită inspectoratului şcolar să întreprindă toate măsurile în vederea respectării, pe cât posibil, a calendarului înscrierilor, lucru care va permite încadrarea de personal didactic calificat, element esenţial în asigurarea calităţii educaţiei viitorilor şcolari.
În clasa I se pot înscrie copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, precum şi cei care împlinesc respectiva vârstă până la sfârşitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psiho-somatică este corespunzătoare. De asemenea, la cererea scrisă a părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali, înscrierea în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la data începerii anului şcolar, va fi amânată cu un an. Data de 1 mai nu are caracter de termen limită, înscrierile fiind în continuare posibile, conform legislaţiei în vigoare.

Sursa: Observator.info

Autor: Simina Roz ⋅

Pentru articolul complet și alte comentarii
vizitați Observator.info
fashiondays.ro